La campanya #NoalaBancaArmada participarà a la junta d'accionistes del BBVA

Suport Associatiu - Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
El BBVA és el banc que més comercia amb empreses armamentístiques, segons la campanya #NoalaBancaArmada. Font: Banca Armada
La campanya en contra de la banca armada va començar el 2007. Font: AecosExtremadura
Logotip del BBVA. Font: BBVA

La campanya #NoalaBancaArmada participarà a la junta d'accionistes del BBVA

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Associatiu - Econòmic

Resum: 

Les entitats involucrades en la iniciativa busquen accionistes que els cedeixin les seves accions per intervenir a la junta general i denunciar les polítiques d’inversions en empreses d’armament.

Un total de 80.000 milions d’euros s’han destinat al finançament d’armes entre 2011 i 2016 a través dels bancs de l’Estat espanyol, segons la campanya #NoalaBancaArmada. La llista de les entitats financeres que fan més negocis amb la producció d’armes està encapçalada pel BBVA, amb el Banc Santander just trepitjant-li els talons.

Així ho assegura l’informe “Els bancs que inverteixen en armes” redactat pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau. L’associació ha engegat, un any més, una crida a membres accionistes del BBVA contraris i contràries a les polítiques d’inversió armamentística perquè els cedeixin les seves accions.

Amb les accions de membres de BBVA “crítics i crítiques”, les entitats involucrades en la iniciativa, podrien denunciar durant la junta general d’accionistes del 2017, aquest 16 de març, les inversions en la indústria armamentística.

Des de Centre Delàs animen les persones accionistes a cedir-los el seu vot. Per fer-ho, cal que l’accionista reenviï la delegació de vot signada per ell o ella, però sense omplir el nom de la persona que hi assistirà.

L’any passat, la iniciativa que des del 2007 també impulsa SETEM, Justícia i Pau i l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG), va engegar una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami per participar a les juntes d’accionistes de diversos bancs, com el BBVA, el Santander, Caixabank i el Banc Sabadell.

“Volem incidir directament a través de l’activisme en les seves juntes i generar un debat en l’opinió pública perquè sigui més gran la pressió ciutadana i la banca tradicional deixi d’enriquir-se a costa del negoci de les armes”, apunta l’escrit del Verkami.

Afegeix un comentari nou
0