Les claus per accedir als fons i programes europeus

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Dani Gallart
L’objectiu de la sessió és explicar a les empreses socials quin és el funcionament del finançament europeu. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L’objectiu de la sessió és explicar a les empreses socials quin és el funcionament del finançament europeu. Font: Unsplash.
La jornada donarà a conèixer casos d’èxit d’empreses socials catalanes que s’han beneficiat dels fons europeus. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La jornada donarà a conèixer casos d’èxit d’empreses socials catalanes que s’han beneficiat dels fons europeus. Font: Unsplash.

Les claus per accedir als fons i programes europeus

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

La co-fundadora i sòcia de B-LINK, Marta Rojas, explica què es necessita i com aconseguir els fons i programes europeus per a empreses socials.

El proper dimecres 18 de setembre, ACCIÓ i la Taula del Tercer Sector organitzen la jornada ‘Fons i programes europeus per a empreses socials: actors principals, eines i estratègies d’accés’.

L’objectiu de la sessió és explicar a les empreses socials quin és el funcionament del finançament europeu mitjançant un taller pràctic i diverses conferències.

També es donaran a conèixer casos d’èxit d’empreses socials catalanes que s’han beneficiat d’aquests fons europeus amb el suport d’ACCIÓ i s’explicarà la missió prospectiva del tercer sector social a Brussel·les.

A la jornada, tindrà lloc un taller pràctic per a empreses socials, perquè tinguin les eines i estratègies necessàries per accedir al finançament europeu. Al taller impartit per Marta Rojas, Co-fundadora i sòcia de B-LINK, es realitzarà una lectura dels requeriments dels fons, per entendre el que es demana des de l’àmbit europeu.

També es desenvoluparà la idea d’un projecte i saber com presentar-lo i explicar-lo, especificant els objectius concrets i els generals.

Tot el que fa falta saber dels fons i els programes europeus

Rojas explica que “no hi ha un perfil determinat ni es demanen uns requisits com a tal, ja que la participació està oberta a tothom, però és important que aquestes empreses i entitats tinguin experiència prèvia en la participació de convocatòries d’àmbit regional o nacional”. “També és fonamental tenir un equip que domini perfectament l’anglès, ja que hauran d’elaborar un document en aquest idioma, molt clar i ben redactat”, afegeix Rojas.

La sòcia de B-LINK remarca la importància “d’haver tingut experiència prèvia en projectes cooperatius amb altres empreses, de diverses tipologies, ja siguin públiques o privades, ja que el projecte que es demana ha de ser de caire cooperatiu”.

Respecte els criteris que es tenen en compte alhora d’atorgar els fons, Rojas destaca que “és molt important la figura del consorci i les seves competències i que estigui delineat amb les prioritats europees”. “Ja sigui en termes socials, econòmics o altres temes com la transició digital, s’han de tenir en compte les iniciatives europees en l’àmbit en el que treballem”, afegeix Rojas.

La Co-fundadora de B-LINK aconsella crear una xarxa internacional de contactes, inscriure’s a diferents butlletins per estar al dia de totes les convocatòries que puguin interessar i assistir a les xerrades informatives d’aquestes. Un d’aquests butlletins és el dels Fons europeus a Catalunya.

Les claus dels fons i els programes europeus

Rojas resumeix en tres, les claus per preparar-se pels fons i aconseguir-los. “En primer lloc, hem d’anticipar-nos, conèixer la convocatòria abans que surti, per poder-la treballar amb temps. En segon lloc, hem de construir un consorci competitiu de caràcter internacional amb una tipologia d’entitat variada i en tercer lloc, decidir un projecte de qualitat amb coherència amb els objectius de l’activitat i les prioritats europees”.

“Els resultats que s’esperen del projecte no cal que siguin ambiciosos, però si que han de ser coherents amb l’activitat de l’entitat i assumibles”, afegeix Rojas.

Afegeix un comentari nou