Que no retallin en Polítiques d’Ocupació a entitats socials!

L’Estat ha anunciat que té prevista una retallada de 256 milions d’euros en Polítiques d’Ocupació a Catalunya, cosa que posa en perill la continuïtat de més de 200 entitats socials que aconsegueixen més de 12.000 insercions laborals l’any. 

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social ha fet una crida per a què no es retalli més en Polítiques d’Ocupació i per fer un front comú de tots el partits polítics catalans davant el Govern central, ja que aquest últim té prevista una retallada de 256 milions d’euros que afectarà a més de 200 entitats socials a Catalunya, destruirà llocs de treball i farà perillar el model d’inserció laboral que porten a terme les entitats per reduir l’exclusió social.

 

Segons declaracions de la Taula d’Entitats del Tercer Social, prop de 34.000 usuaris quedaran sense atenció en matèria de formació i orientació laboral, 2500 treballadors i treballadores amb discapacitat o trastorns mentals poden perdre la seva feina i gairebé 900 persones que treballen com formadors i orientadors laborals en més de 200 entitats i que cada any aconsegueixen 12.000 insercions de persones en risc d’exclusió, seran acomiadats.

Les  greus retallades en benestar social que està patint el tercer sector, afecta a les entitats que pertanyen a les següents federacions i organitzacions:

·         ACAPPS

·         Creu Roja

·         DINCAT

·         ECAS

·         ECOM

·         FECAFAMM

·         FESOCA

·         Forum de Salut Mental

·         Fundació Catalana de l’Esplai

·         Fundació Pere Tarrés

 

A banda, cal destacar la gran retallada que pateix el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). La suma destinada a organitzacions col·laboradores, s’ha reduït de 400 a 100 milions d’euros. Això ha provocat la suspensió dels Plans d’Ocupació, que permeten que les entitats no lucratives contractin personal de forma temporal amb l’avantatge que  el SOC subvenciona el cost del sou i la Seguretat Social

Afegeix un comentari nou