Novembre en perspectiva LGBTI+

F Pere Tarrés
Formació LGTBI+ del CJB
Les quatre sessions programades es desenvoluparan a partir del 9 de novembre i durant tots els dijous del mes de novembre
Desfilada LGTBI+
La formació servirà per abordar la diversitat sexual, afectiva i de gènere des d’un punt de vista feminista i queer
Nena amb cara pintada colors LGTBI
El CJB ha comptat amb la col·laboració d’entitats com AECS, Casal Lambda, SinVer i Connexus per a dur a terme les sessions

Novembre en perspectiva LGBTI+

F Pere Tarrés

Resum: 

La formació del CJB servirà per abordar la diversitat sexual, afectiva i de gènere des d’un punt de vista feminista i queer.

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) organitza, per a totes les persones que formen part de les entitats juvenils de la ciutat, la formació en perspectiva LGBTI+. Les quatre sessions programades es desenvoluparan a partir del 9 de novembre i durant tots els dijous del mes de novembre. Tindran lloc de 18.00 a 21.00 h a l’Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190) de Barcelona i les inscripcions estan obertes fins al dia 31 d’octubre.

La formació servirà per abordar la diversitat sexual, afectiva i de gènere des d’un punt de vista feminista i queer. Per aquest motiu, el CJB ha comptat amb la col·laboració d’entitats com AECS, Casal Lambda, SinVer i Conexus per a dur a terme les sessions. La finalitat és que totes les entitats representades comprenguin i apliquin els conceptes d’inclusió des d’aquesta perspectiva al seu pla de treball.

9 - Introducció al marc conceptual (AECS)

Exposició dels conceptes bàsics de la diversitat afectiva, sexual i de gènere, tractament de prejudicis, rumors, mites i estereotips sobre el col·lectiu LGBTI+, així com trencament de tabús i resolució de dubtes.

16 - Violències per orientació afectivo-sexual (Casal Lambda i SinVer)

Es tractaran les conductes LGB+fobes i l’assetjament per LGB+fòbia en el context educatiu: escoles, famílies, mitjans de comunicació i reproducció de rols.

23 - Violències per identitat i/o expressió de gènere (SinVer)

Sessió destinada a tractar les conductes transfobes i l’assetjament per transfòbia. Com actuar davant d’una agressió. Com detectar discursos transfòbics. Com actuar-discutir per trencar amb els estereotips d’aquets discursos.

30 - Actuem davant l’assetjament (Connexus)

Sessió encaminada a respondre a com crear espais segurs, proveir suport addicional, formar personal i voluntaris per prevenció i intervenció contra l’assetjament.

Etiquetes: 
Afegeix un comentari nou
0