Avui és el dia d'Ada Lovelace!

 

Avui, 24 de març del 2010 és el dia escollit per múltiples comunitats de blocaires per visibilitzar la contribució de les dones en les Noves Tecnologies.

 

 

El camp tecnològic és un camp on les aportacions fetes per dones han sigut massa sovint no reconegudes, o les seves innovacions poc esmentades. Amb aquest motiu, un gran conjunt de blocs ha decidit, per segon any consecutiu, fer d'aquest dia el dia d'Ada Lovelace, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre les aportacions fetes per dones a la ciència i a la tecnologia, i promoure accions per a la seva visibilització.

Aquesta iniciativa internacional, ha estat impulsada per findingada.com, portal que ens permet fer seguiment de totes les iniciatives relacionades amb l'Ada Lovelace Day.

Us animem a que descobriu més sobre Ada Augusta Byron King, comtessa de Lovelace, i primera programadora de la història dels compudadors:

I sobre les contribucions invisibilitzades de moltes dones al llarg de la història de la tecnologia:

Feliç Dia d'Ada Lovelace!

 

Comentaris

Un gran dia, una gran idea... trist és, per això, que la proposta no hagi tingut un major eco a Internet... :-( Esther

Doncs jo no li veig cap interès: per què només de les dones? és que cal que sempre ens estiguem automarginant? Prou! Prou! Prou!

Nur, a mi m'agrada la proposta... les dones són pràcticament invisibles en aquest entorn... sembla com si no hi fossin i tu i jo sabem que sí que hi son! Crec que la proposta vol recollir la història semi-invisible de les dones TIC i treure-la a la llum. En tot cas... entenc el teu "prou"... de tant en tant, a mi també en satura la discriminació positiva (encara que ja et dic... crec que no és el cas). Salut! Esther

Afegeix un comentari nou