Consells per utilitzar les etiquetes a les xarxes socials
Comparteix
El món de les etiquetes és complex i a vegades costa escollir quin tipus d'etiquetes s'ha d'utilitzar per a cada moment. L'abús d'etiquetes a Instagram és contraproduent.
El portal dedicat al món de les xarxes socials, SocialBakers ha publicat una petita guia per saber utilitzar correctament les etiquetes a les xarxes socials. Majoritàriament les etiquetes s'utilitzen per pura intuïció, però gràcies a la informació que s'ha publicat, i en algunes recomanacions més que volem puntualitzar, podeu tenir una petita guia per saber escollir les etiquetes correctament.
Les etiquetes van néixer el 2007 a Twitter i mica en mica, s'han anat estenent a les altres xarxes socials. Avui en dia, Facebook, Instagram, Google+, Youtube i Vine utilitzen etiquetes per poder classificar les publicacions. Però abans de començar a escriure etiquetes, cal planificar l'objectiu del perquè utilitzarem les etiquetes, ja que poden ser múltiples.
- Per a ser trobats
Si publiqueu una publicació sobre llengua catalana, és possible que vulgueu que aquella publicació sigui trobada per persones que tenen afinitat amb la llengua catalana. #català podria ser una bona etiqueta per a ser trobats, però també hi podem afegir l'arrelament territorial. Si complementem #català amb #catalunya o #ppcc és possible que aquella publicació sigui trobada per gent que té més afinitat al català.
Avui ens trobareu al TAF de #Perpinyà on hi presentem el nou Centre de Formació Profesional #Català ! #CatalunyaNord #Catalunya
— La Bressola (@LaBressola) March 27, 2014
- Per crear una campanya
Si per exemple voleu organitzar una campanya de recollida d'aliments o de donació de sangs, és el moment per crear una campanya mitjançant una etiqueta. El cas del Gran Recapte d'aliments, amb l'etiqueta #granrecapte2013 n'és un bon exemple. Si l'etiqueta és bona, i enganxa a la gent, pot arribar a ser trending topic.
Moltes gràcies als voluntaris del #granrecapte2013 a Girona. 462 #tones recollides! http://t.co/TZ8m8l6krR
— Banc Aliments Girona (@BancAlimentsGir) March 26, 2014
- Per buscar un toc d'humor
A vegades podeu ser trobats mitjançant l'humor. #lol, acrònim en anglès de riure en veu alta o #tweetfromtheseat, tuitejar des del lavabo o #tuitserio poden ser un bon exemple. Si el tuit és bo, pot arribar a ser viral i per tant arribareu a més gent. És un tipus d'etiqueta que pot complementar una campanya.
El Sanchez Pizjuan cantando "cielito lindo" al Madrid #Lol
— Potasio (@Angelluces) March 26, 2014
La sobresaturació d'etiquetes no ajuda
Un estudi del mateix portal SocialBakers, ha analitzat quantes vegades els usuaris interactuen amb una publicació d'Instagram amb diferents números determinats d'etiquetes. Per contra del pensament generalitzat de quantes més etiquetes a més gent arribarà el missatge, l'estudi ha demostrat el contrari. Les publicacions amb poques etiquetes, han tingut més interacció. Això és degut a què, una sobre-utilització d'etiquetes causa un rebuig a la mateixa publicació. És possible que l'usuari vegi la intenció desmesurada del propietari del compte a cercar masses “likes” o fer arribar el missatge massa enllà.
Afegeix un nou comentari