'Dades X Dones' promou una tecnologia al servei de les cures

Colectic - Informàtic
Desenvolupar una aplicació per promoure l'economia de les cures serà l'objectiu de la hackató de 'Dades X Dones'
Dona fent servir un telèfon mòbil
El 13 d'abril es va realitzar una trobada per detectar les necessitats del sector de l'ecnomia de les cure
El 13 d'abril es va realitzar una trobada per detectar les necessitats del sector de l'ecnomia de les cures

'Dades X Dones' promou una tecnologia al servei de les cures

Colectic - Informàtic

Resum: 

El 16 de juny organitza una hackató per generar aplicacions mòbils, que donin resposta a les necessitats de les professionals del servei domèstic i a les famílies.

Millorar la gestió del temps, fomentar les xarxes de treballadores, generar més demanda de serveis, facilitar la localització de necessitats no previstes o visibilitzar les professionals dels serveis a les famílies i domèstics són algunes de les necessitats que han detectat en el projecte i en les quals es podrien enfocar les aplicacions. L’objectiu de la hackató és obtenir un prototip d’aplicació mòbil que contribueixi a promoure l’activitat econòmica del sector dels serveis a les famílies i domèstics, i fer-ho des de la proximitat als barris de Barcelona i des d'una visió de gènere i de drets.

'Dades X Dones' és un projecte de la Iniciativa Barcelona Open Data, Mou-te Les Corts, la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones, Dones en Xarxa i la vocalia de dones de l’Associació de veïns i veïnes de Sant Genís. Pretén crear solucions digitals, perquè les dones puguin tenir més oportunitats en l'economia de les cures (totes les activitats que fan possible sostenir i reproduir la vida).

La hackató és la segona acció que llança el projecte. El mes d'abril, es va fer una trobada prèvia amb treballadores, persones usuàries de serveis i promotores econòmiques, així com entitats i col·lectius que treballen pels drets de les dones. L'objectiu era treballar i extreure les necessitats que existeixen en aquest àmbit.

Aquest treball previ serveix com a base per a la hackató que tindrà lloc dissabte 16 de juny, durant tot el dia, al Centre Cívic Casa Groga de Barcelona (Av. del Jordà, 27). S'adreça a persones programadores i dissenyadores d’aplicacions, expertes en innovació i TIC, i expertes en el sector.

S'hi pot participar de dues maneres: apuntant-s'hi en un grup de desenvolupament d’apps d'entre tres i cinc persones participants o com a persona col·laboradora, participant el dia de la hackató assessorant els equips. Es pot realitzar la inscripció fins al 12 de juny. Les persones que hi vulguin participar i no tinguin grup o necessitin més integrants en el seu, es poden posar en contacte amb hackato-dades-x-dones[arrova]googlegroups.com.

Hi haurà tres equips finalistes, que seran convidats a participar en el testeig i desenvolupament final de l’aplicació, on es farà un procés d’incubació durant tres mesos.