Dones, economia de les cures i dades obertes

Colectic
Famílies mirant un espectable al carrer
Visibilització i democratització de l'economia de les cures. Imatge amb llicència CC BY-NC-ND 2.0
Il·lustració que mostra una dona envoltada de bombetes, eines, núvols, etc.
Imatge de difusió del projecte 'Hackaton Dades X Dones'

Dones, economia de les cures i dades obertes

Colectic

Resum: 

Aquests seran els eixos del projecte 'Hackaton Dades X Dones' que es desenvoluparà als barris de Les Corts, Sarrià i Sant Genís de Barcelona l'any 2018. Ara busquen professionals que el portin a terme: tècnic/a del projecte i tècnica de gènere.

L'economia de les cures fa referència a totes les activitats que fan possible sostenir i reproduir la vida. L'Ajuntament de Barcelona ha fet una aposta per la visibilització i democratització de les cures, que s'ha recollit a la Mesura de Govern per una Democratització de la Cura i a altres plans, estratègies i acords. D'aquesta manera, durant l’any 2016 es van destinar 163 milions d’euros a actuacions vinculades amb la democratització de la cura.

De cara a l'any 2018, un dels projectes a què dona suport el consistori és la 'Hackaton Dades X Dones', liderada per Iniciativa Barcelona Open Data, Mou-te Les Corts, la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones, Dones en Xarxa i la vocalia de dones de l’Associació de veïns i veïnes de Sant Genís.

Aquesta iniciativa pretén cocrear solucions digitals amb tecnologies i dades obertes que contribueixin a promoure l'economia de les cures. Els valors que defensarà el projecte són la igualtat efectiva de les dones, la corresponsabilitat, els drets digitals i la privacitat digital. La hackaton es desenvoluparà als barris de Les Corts, Sarrià i Sant Genís de Barcelona, durant el primer semestre de 2018.

Busquen professionals que el portin a terme

    Per poder desenvolupar el projecte, les entitats que el promouen han publicat dues ofertes de feina. Concretament, necessiten cobrir aquests dos perfils:

    • Persona tècnica de la hackaton: És un contracte laboral que combina la feina tècnica (5 hores al dia, aproximadament) amb una investigació de doctorat (3 hores al dia) durant 3 anys.
    • Col·laboració tècnica de gènere: Busquen una persona amb experiència en l’aplicació de la perspectiva de gènere als projectes, així com de l’àmbit de les cures.
    Afegeix un comentari nou
    0