Fent accessibles les xarxes socials

Autor/a: 
Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fent accessibles les xarxes socials

Autor/a: 
Associació per a Joves Teb

Resum: 

Les xarxes socials són una eina fonamental en la comunicació diària de les entitats, i així contribueixen a democratitzar la comunicació i la informació. Són eines bàsiques en el seu ús, però mostren mancances importants si les analitzem des de perspectives d'accessibilitat.

Treballar per una societat justa i democràtica significa treballar per l'accessibilitat web, per l'accessibilitat de la comunicació i informació, i per fomentar la transparència. Una pàgina web accessible significa que ha de ser accessible per a totes les persones, ha de ser accessible sense barreres; així, ser accessible per a tots els usuaris independentment de les seves discapacitats, siguin visuals, auditives, cognitives, motrius, tècniques o ambientals.

Investigadors de l'institut iTEAM de la Càtedra Telefònica de la Universitat Politècnica de València han desenvolupat un prototip d'aplicació que facilita la comunicació a través de smartphones o telèfons intel·ligents a les persones amb algun tipus de discapacitat visual o motriu.

L'aplicatiu fa servir tecnologies de reconeixement i síntesis de veu, així la persona usuària pronuncia amb veu alta el missatge del tweet, i l'aplicatiu transcriu aquest missatge en format text. L'enviament també es control·la via veu, i l'aplicatiu llegeix els tweets rebuts amb síntesis de veu.

Veureu el vídeo sobre aquesta aplicació!

Afegeix un comentari nou