La revolució tecnològica necessita ètica
Comparteix
El dimecres 18 de desembre es celebra a l'espai Francesca Bonnemaison la jornada #èTIC2019 que s'emmarcarà en el projecte de la Carta catalana per als drets i les responsabilitats digitals de la Generalitat de Catalunya.
Amb la intenció de treballar pels drets i les llibertats digitals de la ciutadania de Catalunya, el Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, va presentar fa uns mesos el projecte de la Carta catalana per als Drets i les Responsabilitats digitals.
La Carta recull drets humans fonamentals, drets digitals nous i emergents i vol ser una eina viva i dinàmica, amb vocació normativa i de contribució al debat global.
La primera proposta de contingut, ha estat sotmesa a una fase de participació ciutadana i ara, el grup promotor de la Carta està treballant per incorporar les aportacions rebudes i desenvolupar debats d'àmbits específics per a consensuar la redacció de les properes versions.
Per això, la jornada #èTIC19 serà el marc de presentació pública de la Carta i, alhora, esdevindrà una sessió presencial de contribució al debat global per a la defensa dels drets humans i les llibertats fonamentals també en l'era digital.
L'esdeveniment, començarà a les 18 h. a l'espai Francesca Bonnemaison amb una benvinguda institucional per part del Hble. Sr. Jordi Puigneró i Ferrer, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública.
A continuació, hi haurà una ponència sobre ciberseguretat, privacitat i 'hacking' ètic a càrrec de Selva Orejón, pèrita judicial en identitat digital i experta en reputació i imatge online.
Una taula rodona sobre el procés col·laboratiu de la Carta moderada per Joana Barbany i Freixa, directora general de Societat Digital, donarà el punt final a la trobada.
En ella, participaran persones expertes en drets digitals com l'Albert Cañigueral, explorador, consultor i divulgador sobre plataformes digitals; en Genís Roca, arqueòleg, empresari, expert en Internet i l'Albert Royo i Mariné, politòleg, consultor expert en relacions internacionals.
La incripció és gratuïta i es pot realitzar a través d'aquest enllaç.
Afegeix un nou comentari