Mou el punter del ratolí amb els ulls o amb el cap

Autor/a: 
Xavi Aranda

Mou el punter del ratolí amb els ulls o amb el cap

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

Samsung ha presentat i alliberat el codi de la seva nova versió de ratolí ocular. El projecte català Enable Viacam fa anys que treballa amb una versió de ratolí que es mou amb el moviment del cap.

Samsung ha difós aquesta setmana la notícia que el projecte EyeCan+ arribarà a la segona generació i què serà de codi obert. El projecte en sí va néixer de la mà d'un grup de treballadors de la companyia coreana que desinteressadament van començar a treballar en la millora del projecte EyeWriter.

EyeCan+ és composa de dos parts. D'unes ulleres similars a les Google Glass que detecten el moviment de l'ull i del programari que permet que l'usuari interactuí amb el dispositiu. La idea dels treballadors de Samsung és que aquest projecte sigui de baix cost.

El projecte Enable ViaCam

Tot i què el projecte EyeCan+ funciona sota el moviment dels ulls de l'usuari, el projecte català Enable ViaCam ho fa amb el moviment del cap. Aquest projecte ja té uns anys d'experiència i encara està en actiu.

Enable ViaCam és composa exclusivament d'un programari de codi lliure que es pot descarregar gratuïtament de la pàgina del projecte. Mitjançant aquest programa, disponible en diferents sistemes operatius, i una càmera web simple, l'usuari podrà utilitzar el ratolí del seu ordinador mitjançant el moviment del seu cap.

Aquest projecte, premiat amb el «Premio Vodafone innovación en proyectos de telecomunicaciones» està obert al finançament col·laboratiu de la gent.

Per a saber-ne més: Enable Viacam i EyeCam+