Àmbit de la notícia
Informàtic

Neix la iniciativa Otraescuelaesposible.org

  • Captura de la plana web Otraescuelaesposible.org
  • Intervenció de Ramón Flecha a la "desconferència"

Una vegada més, les xarxes socials i les eines digitals potencien el naixement d'iniciatives que, d'una altra manera, no haguessin pogut aplegar els esforços de determinat conjunt de persones.

Otraescuelaesposible.org va sorgir el passat mes de setembre, i el seu origen, d'acord amb el que expliquen els seu promotors/ores, va ser una xerrada a través de l'eina Twitter que va aplegar un conjunt de persones interessades en les comunitats d'aprenentatge i en la definició de nous espais escolars. Aquestes persones, distants en el territori, es van sentir prou properes a través de la xarxa com per animar-se a generar un nou espai de reflexió i creixement.

Otraescuelaesposible.org és "un espai obert de diàleg, somnis compartits i aprenentatge continu, on junts, transformem les nostres realitats".

La iniciativa Otraescuelaesposible.org continua creixent a través del Twitter. Amb el tag #CdeA es pot seguir la seva evolució. En aquests moments, tracten d'aconseguir una persona voluntària que els faci un logotip per a l'espai web i d'acordar la realització d'una Desconferència, és a dir, una conferència on tothom que participa té veu com si fos un ponent, perquè es tracta d'un esdeveniment que està dimensionat de manera que la participació es pot realitzar de forma horitzontal.

I a més a més, aquest grup es planteja la desconferència a través de la xarxa d'Internet, és a dir, de forma deslocalitzada: un debat retransmès en directe per Internet (amb eines gratuïtes), acompanyat de les micro-aportacions que permet el Twitter, amb un màxim de 25 participants. Amb l'eina http://voicethread.com/. Si entreu en aquest enllaç podreu sentir una primera aportació en vídeo del Ramón Flecha, un dels promotors de la iniciativa. Si a més a més, teniu quelcom a dir, podeu enviar els vostres comentaris en format de text, àudio o vídeo. Realment, és més fàcil del que sembla.

El grup inicial, format per persones de renombrat prestigi a les xarxes socials, com ara el propi Ramón Flecha, o els més que coneguts blocaires @ftsaez, @juanjomunoz, @vcuevas, @FrancescLlorens o @olmillos dóna quelcom més que credibilitat a la iniciativa. És clar que les tecnologies també tenen les seves limitacions, però... ho aconseguiran? Nosaltres, des de xarxanet.org, seguirem la seva evolució.

Etiquetes

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari