Plantbook, una altre idea esbojarrada?

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Plantbook, una altre idea esbojarrada?

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El disseny de Plantbook pretén carregar les bateries amb aigua. El procés simula l'obtenció d'energia d'una planta.

Ja fa uns dies que vam explicar la notícia del Phoneblocks, el disseny de telèfon intel·ligent que es podria arreglar canviant les peces modulars. Aquesta idea sembla que vulgui trencar la tradició de no poder arreglar el mòbil. I també sembla que arraconarà el tradicional canvi de mòbil que toca cada dos anys. Alguns van pensar que era una idea esbojarrada i què tècnicament és impossible. Però Motorola sembla que s'ha interessat molt en el projecte i possiblement és desenvoluparà.

Aquestes idees trenquen, marquen tendència i estableixen uns nous patrons d'utilització de les noves tecnologies. Però sobretot el que s'ha de pensar, es que aquestes idees poden ajudar a les persones, a la societat en general i al medi ambient. Quantes més idees, millor.

Plantbook també va ser una idea esbojarrada que va veure la llum el 2011. Aquest projecte és un disseny de portàtil realitzat per Seunggi Baek i Kim HyeRim. La principal novetat d'aquest disseny conceptual, és que aquest portàtil obté l'energia com si fos una planta.

La idea és que la pantalla i el teclat s'enrotllin dins un tub. Aquest tub es deixa reposar en un got ple d'aigua i aleshores Plantbook absorbirà l'aigua i la transformarà en hidrogen. Aquest hidrogen serà emmagatzemat o processat com energia elèctrica perquè el portàtil funcioni. Algunes plaques solars, també ajudaran a què el portàtil pugui obtindre més energia.

Tot i què la idea és molt trencadora, s'ha de pensar que ja hi han cotxes que funcionen amb motors d'hidrogen. Per tant, pot ser possible que es pugui transformar l'energia d'aquesta manera en un aparell electrònic. Les últimes notícies de les pantalles corbades també fan pensar que enrotllar la pantalla i el teclat, pot arribar a ser possible.

Només falta que un gegant o alguna empresa amb molta consciència mediambiental, s'interessin pel concepte i el vulguin desenvolupar. Només fa falta difondre la idea.

Font d'informació: Techeblog

Afegeix un comentari nou