Recursos per a l'edició visual

 • Aspecte del programa Avidemux

  Aspecte del programa Avidemux

 • El logotip del GIMP

  El logotip del GIMP

 • Aspecte del JayCut

  Aspecte del JayCut

 • Picnik

  Picnik

Vols participar en el concurs “Els teus objectius” i no saps com acabar de donar el toc final a la teva imatge? En aquest recurs et proposem algunes opcions que et permetran fer un petit retoc al teu vídeo o a la teva fotografia.

 1. El programari lliure com a opció!
 2. Per editar un vídeo
 3. Per editar una fotografia
 4. He tingut problemes a l'hora d'instal·lar...

1. El programari lliure com a opció!

Les diverses opcions que et presentem tenen un punt en comú: totes són el que anomenem programari lliure (en anglès free software). El programari lliure és tot aquells programes informàtics que permeten al usuari una llibertat total en la seva utilització, modificació, copia i distribució. La major part d'aquests programes poden ser descarregats gratuïtament des de planes web d'Internet, fet que ens permetrà instal·lar-ho sense cap problema als diversos equips de la nostra entitat.

Concretament, posem a la vostra disposició programari que és multiplataforma. Això vol dir que els podem instal·lar tant a un pc que tingui instal·lat alguna versió del sistema operatiu de Microsoft, alguna versió del sistema operatiu GNU/Linux o algun equip amb MacOS.

▲ Tornar a l'índex

2. Per editar un vídeo

Hem fet un petit clip de vídeo amb la nostra càmera de fotografies digital o amb el nostre telèfon mòbil, però volem fer-hi uns petits retocs, com treure uns segons de la escena final, posar-hi uns títols o encaixar dos clips de vídeo diferents. No cal que fem servir un costós i complicat programa d'edició digital de vídeo, podem provar de fer servir alguna de les opcions de programari lliure que us proposem:

 • Avidemux
  Si vols aprendre com utilitzar-lo, dona un cop d'ull a aquest manual (en castellà)
 • Jahshaka
  Per aprendre com dominar-lo, us deixem l'enllaç a un complert manual (en castellà).

▲ Tornar a l'índex

3. Per editar una fotografia

Sempre pot ser una bona idea fer servir un programa per retocar una mica la lluminositat d'aquella fotografia que ens ha quedat una mica fosca, o acabar d'enquadrar bé aquella imatge que hem tret de la nostra càmera digital. En aquest camp, us recomanem que proveu el GIMP (Gnu Imgae Manipulation Program) un software que us permetrà fer tot això i molt més!

No saps com fer-lo servir? Dona un cop d'ull a aquest manual!
I si vols convertir-te en expert... aqui tens 50 tutorials de GIMP

▲ Tornar a l'índex

4. He tingut problemes a l'hora d'instal·lar...

Problemes amb el procés d'instal·lació? Prova les opcions online!

Aquestes planes web ofereixen la possibilitat de treballar amb els nostres vídeos o fotografies a través del navegador web, tal com si haguéssim instal·lat aquests programes en el nostre ordinador.

 • Per retocar els teus vídeos, et recomanem JayCut. Cal que et registris per fer-lo servir, i està en anglès, però ofereix un programa senzill i molt intuïtiu!
 • Per retocar les teves fotografies, prova Picnik, no cal registrar-se i el pots trobar en castellà!

▲ Tornar a l'índex