Whatsapp o Telegram: actualitza el teu canal de comunicació
Comparteix
Les aplicacions de missatgeria guanyen terreny al correu electrònic per fer arribar els missatges de les entitats.
Les notes de premsa i els comunicats via correu electrònic tenen els dies comptats. Els pengem a les xarxes socials i els enviem cada cop més a través de les aplicacions de missatgeria Whatsapp i Telegram. Us expliquem les característiques de les dues perquè pogueu escollir la que encaixa més amb la vostra manera de comunicar.
Més abast
Aquesta aplicació amb 2.000 milions d'usuàries i usuaris és la que en té més arreu del món i, per tant, podrem arribar a més gent si l'utilitzem com a canal de comunicació. Això fa que les comunicacions circulin amb facilitat mitjançant la compartició.
Més escolta
La informació circula de manera bilateral. Així, podem rebre les respostes de les destinatàries o fins i tot fer-la servir només per rebre consultes i dubtes.
Llistes de difusió
Tenen la funcionalitat de les llistes de difusió, que es poden fer servir per enviar convocatòries sense abusar-ne, i els grups, útils tant per a grups de treballadores com de participants o fins i tot de periodistes.
Estats
També es poden utilitzar els estats per destacar informació a mode de recordatori, per exemple, d'un esdeveniment.
Telegram
Menys abast
Tot i que aquesta aplicació té un abast més reduït, no ha parat de guanyar adeptes i ja té 400 milions d'usuàries i usuaris arreu del món.
Més claredat
La funcionalitat dels canals de Telegram permet una comunicació unilateral. Només nosaltres podem gestionar i enviar el contingut que les destinatàries rebran sense possibilitat de respondre. Fa la funció d'un taulell d'anuncis i per tant la informació és més clara.
Qualsevol persona pot unir-se o sortir del vostre canal.
Grans comunitats
En canvi, els grups funcionen diferent. Nosaltres seleccionem qui en forma part i la comunicació pot ser bilateral com en el cas dels grups de Whatsapp, però amb més possibilitats. Permeten fins a 200.000 contacte que no cal tenir registrats (Whatsapp té un límit de 256), i poden ser públics o privats.
Més seguretat
La suposada gran aventatge d'aquesta aplicació és la seguretat. És cert que té opcions de seguretat, que s'han d'activar des de la configuració, que van des de la protecció de xats i captures de pantalla als missatges autodestruïbles.
Ara bé, Whatsapp també ha activat el xifrat d'extrem a extrem, que Telegram només fa servir en l'opció de xats secrets. Amb tot, cap de les dues és totalment segura, tot i que Telegram continua cuidant més la privacitat.
Més continguts
Les funcionalitats dels canals de Telegram com la possibilitat de fer enquestes i qüestionaris, crear grups de conversa associats a un canal i comptabilitzar les visualitzacions i comparticions són, definitivament, un valor afegit a l'hora de comunicar el nostre missatge.
Al núvol
També el seu ús des de l'escriptori i des de diversos dispositius és més funcional ja que és una aplicació emmagatzemada al núvol.