Arrenca el Fòrum Social Mundial 2015 a Tunísia

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arrenca el Fòrum Social Mundial 2015 a Tunísia

Resum: 

Tunísia acull des d'avui i fins diumenge el Fòrum Social Mundial per debatre entre organitzacions de la societat civil les principals preocupacions en temes socials mundials.

El Fòrum Social Mundial (FSM) és un espai de reunió obert a la reflexió, al pensament i al debat democràtic de les idees, a partir d'un intercanvi lliure d'experiències entre grups de moviments de la societat civil. Els partits polítics o les organitzacions militars estan exclosos de la participació al fòrum.

Després de l'èxit de l'edició del FSM 2013 a Tunis, s'ha tornat a organitzar la trobada en el mateix lloc. En la passada edició van acollir 70 activistes de diferents associacions i 5000 membres d'associacions de 170 països. I va servir per obrir debat i promoure alternatives en qüestions de drets humans i justícia social.

Durant 4 dies, el FSM debatrà obertament sobre diferents eixos, que aquest any s'han centrat en:

Ciutadania

Eix de debat sobre la transició de les primaveres àrabs i la influència dels moviments socials als canvis polítics europeus actuals, l'aixecament de Burkina Faso o els moviments populars del continent llatinoamericà.

Fronteres

El territori es font d'identitats però també de violència, domini i segregació, per això es discutiran els vincles entre la resistència palestina, els migrants subsaharians o els pagesos brasilers sense terra en el camí cap a la superació de les fronteres.

El planeta

Debat sobre les alternatives per realitzar una transició energètica justa i per prendre decisions col·lectives en favor dels béns comuns per evitar el perjudici d'un mode de desenvolupament basat en el petroli i l'explotació intensiva de recursos naturals.

Justícia Social

Espai per compartir experiències i crear alternatives per aconseguir els drets a l'educació, a salut, a la protecció social i habitatge entre d'altres. Es tindrà present la influència de la crisi global financera, la creixent liberalització de serveis públics, o l'explotació de treballadors tant a països del Nord com del Sud.

Igualtat i drets humans

Existeix una llarga llista de persones que pateixen al món al ser discriminades: dones, religions i cultures minoritàries, grups de gais i lesbianes, etc. Es debatran doncs, les tasques per aconseguir crear altres models de pensament, de coexistència i d'organització.

Economia

Preguntes com quines són les lliçons que en podem extreure de l'actual crisis econòmica mundial o quines alternatives es poden crear per aconseguir una economia al servei de la humanitat.

Se'n pot seguir tota l'actualitat a les xarxes socials:

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Afegeix un comentari nou