Dones i nenes, torturades pel que són i pel que fan

  • Manifestació per la salut de les mares: flickr.com/photos/svengaarn/520463049/

    Manifestació per la salut de les mares: flickr.com/photos/svengaarn/520463049/

Amb motiu del Dia Internacional en Suport a les Víctimes de Tortura, el 26 de juny, Amnistia Internacional denuncia la que pateixen dones, nenes i el col·lectiu LGBTI com a conseqüència de la discriminació. Publica l'informe "Torturades pel que són, torturades pel que fan", que recull casos concrets i fa una crida als estats perquè s'impliquin en la seva eradicació.

La tortura és un crim contra el dret internacional. Està absolutament prohibida i no es pot justificar en cap circumstància. No obstant això, Amnistia Internacional (AI) denuncia que existeix i que, a més, ataca doblement les dones, nenes i persones pertanyents a minories sexuals, que la reben "pel que són i també pel que fan", és a dir, ser activistes de drets humans, opositores polítiques o, simplement, per no callar i denunciar el que els passa.

La violència sexual com a instrument de terror, castigar l'orientació sexual i la identitat de gènere, la violència contra les defensores de drets humans o activistes polítiques, vexacions com les proves de virginitat, la mutilació genital... són només alguns tipus de tortura que pateixen les dones arreu del món. L'informe Torturades pel que són, torturades pel que fan denuncia casos de tortura a Iemen, Hondures,  República Democràtica del Congo, la Xina, Libèria i molts altres països.

La publicació d'Amnistia Internacional acaba oferint unes recomanacions que els Estats haurien de fer realitat per tal de posar fi a la discriminació i la tortura que pateixen dones i persones gais, lesbianes, transexuals, bisexuals i transgènere.

L'informe assenyala que els Estats haurien de derogar les normes discriminatòries; protegir aquestes persones enfront de totes les formes de violència; acabar amb totes les detencions il·legítimes; no acceptar als judicis proves obtingudes sota tortura; dur a terme investigacions independents i assegurar que les víctimes tenen accés a la justícia i a una reparació plena.

Afegeix un comentari nou