Àmbit de la notícia
Internacional

El reconeixement internacional de la Intersindical- CSC

  • Focir Logo
  • Col·lecció "casos d'internacionalització" Font: Focir.cat

Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) publica aquest dimarts el 5è llibre d’internacionalització parlant aquest cop de la intersindical CSC.

El llibre relata, de la mà d'Àlvar Llobet, el camí que el primer sindicat únicament català ha emprès per aconseguir tenir representació oficial al tauler del sindicalisme internacional i arribar a ser membre de la Federació Sindical Mundial (FSM). Mostra quins objectius s’han plantejat, de quina manera s’han desenvolupat els processos i per quines dues etapes ha passat l’organització.

La primera, la creació, junt amb altres organitzacions, de la Plataforma de Sindicats de Nacions Sense Estat (PSNSE), és el primer pas cap al reconeixement internacional de les organitzacions sindicals que reclamen una veu pròpia i oficial. La segona, és la incorporació, el 2007 de la intersindical com a membre de la Federació Sindical Mundial (FSM).

Aquest és el 5è cas de la col·lecció de “casos d’internacionalització” d’organitzacions catalanes que pretén ser un recurs pedagògic per ajudar a altres entitats a definir el seu propi camí cap a la internacionalització. Els altres quatre casos d’internacionalització de la col·lecció, dos dels quals ja se n’ha parlat a Xarxanet són:

  1. El reconeixement internacional de l’escoltisme català
  2. El reconeixement internacional del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC)
  3. El reconeixement internacional de les puntCAT
  4. El reconeixement internacional de les federacions esportives catalanes

Els exemplars de la col·lecció es poden aconseguir posant-se en contacte amb la FOCIR, a través del correu electrònic secretaria@focir.cat o per telèfon al 93 269 05 40.

La FOCIR va néixer el 1995 gràcies a la concentració de diferents organitzacions catalanes interessades en el foment de la seva presència internacional i també de la presència internacional de Catalunya. Es basen en el fet que l’aportació catalana al món és un dret i un deure. I faciliten a moltes organitzacions, de camps com la cultura, l’educació, l’esport, els drets humans o el desenvolupament sostenible la possibilitat de treballar amb organitzacions d’altres regions del planeta i establir projectes comuns.

De fet, la FOCIR anuncia aquesta setmana també que ja estan publicades les bases de la 2a convocatòria d'ajuts DIPLOCAT per a la Projecció Internacional de les organitzacions civils catalanes per a l'any 2015.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari