Àmbit de la notícia
Internacional

Catalunya exporta a altres països el projecte esTICenllaçat de formació TIC per a ONG

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Laura Morral
  • Formación en TIC per a ONG

En dos anys, aquest programa ha implementat 14 projectes amb la col·laboració de 58 persones voluntàries. Enguany ja s’ha obert la tercera convocatòria 

La col·laboració entre empresa i Tercer Sector és un pilar bàsic per millorar la societat. En aquest context, el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) en col·laboració amb Fundació Real Dreams posen en marxa la tercera edició de 'esTICenllaçat', un servei d’acció social que neix amb l’objectiu de millorar l’accés i la capacitació en TIC per les ONG d’àmbit català a través del voluntariat de les empreses i professionals adherits a la Fundació.

Mitjançant la tasca del voluntariat corporatiu d’empreses tecnològiques, aquesta entitat pretén reduir l’escletxa digital i tecnològica encara present en el tercer sector social. “esTICenllaçat vol ser un pont que aporti valor a la relació entre empreses, persones i causes socials”, diu Mireia Roura, de la Fundació Real Dreams i responsable d’aquest projecte.

En aquest sentit, la vessant social d’esTICenllaçat ofereix suports TIC, tals com consultoria per a la transformació digital, desenvolupament, implementació d’eines (aplicacions, botigues online o pàgines web, entre d’altres), capacitació i acompanyament digital o elaboració d’una estratègia de comunicació digital.

Enguany la Fundació Real Dreams i CTecno ja han obert la tercera edició de la convocatòria. “Hi ha moltes organitzacions que es presenten al programa que, a més de treballar aquí a Catalunya, tenen impacte fora o bé acullen persones immigrants”, remarca Roura.

Així que, d'entre totes les entitats que s’hi presenten, n’hi ha que treballen en cooperació internacional. Segons la mateixa responsable, com a exemples concrets, hi ha l’entitat Punt de Referència, que treballa amb joves extutelats i està enfocada a acollir immigrants per donar-los formació i integrar-los laboralment. Un altre exemple clar és Banc de recursos, que realitza projectes de cooperació a Bolívia o al Txad, països on s’hi estan desenvolupant escoles agrícoles.

També s’han adherit al programa l’ONG, Ulls del món, entitat de cooperació internacional que empodera i forma professionals de l’àmbit mèdic i oftalmològic en països vulnerables per tractar malalties i Matres Mundi, organització que busca millorar la salut materno infantil en països en vies de desenvolupament.

A més de d’aquestes ONG ja mencionades, Sport2Live o Aspace són altres entitats que també s’han beneficiat del programa. En aquest aspecte, Cisco, BaseTIS, Acuntia o la Fundació PuntCat són algunes de les empreses i institucions que han ajudat a fer de pont.

“A banda de l’impacte positiu per a les ONG i societat, algunes empreses que col·laboren amb el seu voluntariat corporatiu tenen sucursals en altres països i utilitzen la iniciativa d'esTICenllaçat, iniciada a Catalunya, com a exemple per poder exportar i implementar en els seus països”, destaca Roura.

En aquest sentit, durant els dos primers anys, 'esTICenllaçat' ha fet de pont tecnològic entre empreses i entitats amb un resultat de 14 projectes implementats i la col·laboració de 58 voluntaris.  Tot això ha suposat 7.713 hores de consultoria que tindrien un valor econòmic de gairebé 156.000 euros. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari