Estius joves, solidaris i internacionals

La internacionalització d'entitats catalanes és un fet, amb presència d'organitzacions catalanes a espais internacionals i multiculturals. Però també té la vessant de les persones, que en participar en aquesta internacionalització adquireixen noves capacitats i riquesa de vida. Veiem què ens explica FOCIR respecte a joves i internacionalització d'ONG catalanes.

FOCIR, la Federació d'Entitats Catalanes Internacionalment Reconegudes, explica que “La necessitat d’internacionalització a la nostra societat és avui més evident que mai. Una internacionalització protagonitzada per organitzacions però també per persones, que individualment, esmercen recursos en aprendre idiomes i poder desenvolupar-se en entorns multiculturals. Pels joves aquesta internacionalització és cada cop més necessària tant per la millora de la seva formació com per la recerca d’oportunitats professionals”.

 

En aquest sentit, des de fa molts anys, entitats catalanes amb presència internacional promouen espais d’aprenentatge on joves de diversos indrets del planeta comparteixen visions, eixamplen horitzons i des de la convivència aprenen a respectar la diversitat. És a l’estiu quan aquests casals, esplais i organitzacions escoltes concentren molta de la seva activitat internacional. Enguany, malgrat la crisi, han seguit promovent aquestes trobades de creixement i capacitació, oferint als joves, des de ben aviat, l’oportunitat de viure i aprendre en un entorn internacional.

 

La tasca d'estius solidaris joves i internacionals d'entitats com la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, l’Associació de Casals de Joves de Catalunya o Esplais Catalans la podeu trobar en aquest document – resum, sovint amb posicionaments en primera persona.

Afegeix un comentari nou