La campanya dels pingüins: 1.8 milions de m² de protecció antàrtica

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
dia del pingüí i la protecció a l'Antàrtida
El crustaci krill està amenaçat per les extraccions massives de la indústria
dia del pingüí a Gran Bretanya

La campanya dels pingüins: 1.8 milions de m² de protecció antàrtica

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

El passat 20 de gener va ser el dia del Pingüí, i l’organització Greenpeace va peparar accions arreu del món a favor de la creació d’un santuari antàrtic.

El dia del Pingüí no es va celebrar només en honor a aquesta espècie d’ocells: les accions anaven dirigides a conscienciar la població mundial de la necessitat de preserva l’hàbitat d’aquests animals: l’Antàrtida. Aquí teniu la campanya de Greenpeace que podeu recolzar amb la vostra firma.

Enguany, Greenpeace va citar els seus simpatitzants de tot el món per demanar-los que es fessin un selfie amb una cartell que indiqués la distància a la qual es trobaven respecte l’Antàrtida i la pengessin a les xarxes socials sota els hashtags #SantuarioAntartico, #protectantartic i #MarchofthePenguins.

L’amenaça del canvi climàtic cau sorbetot damunt l’Antàrtic, que és l’hàbitat dels pingüins però també de les balenes, de les foques, dels ossos polars i del krill, un crustaci petit que és la base de la vida antàrtica i que es veu en perill per les extraccions massives que en fa la indústria pesquera, especialment la noruega, la xinesa, la sudcoreana i la russa.

L’objectiu principal de la campanya de Greenpeace és engegar la proposta de creació d’un santuari protegit al continent blanc, una idea de la Unió Europea que ha estat recolzada per diversos països (Gran Bretanya i Espanya inclosos) i que l’organització Greenpeace ha decidit transformar en una campanya ecologista mundial.

La Comissió de l’oceà Antàrtic es reunirà el mes d’octubre del 2018 a Austràlia per discutir la creació del que seria l’àrea protegida més gran de la terra: un espai protegit de pesca i d’extració de krill que equival a cinc vegades el territori d’Alemanya, amb un superficie d’1.8 milions de metres quadrats.

A més de contribuir de manera clara a favor de la gran biodiversitat del continent blanc, aquesta àrea protegida podría ser una de les peces clau a l’hora de crear una xarxa de zones marines protegides. Per altra banda, segons assegura el profesor de conservació marina Callum Roberts, la instauració d’aquest santuari natural s’empassaria gran quantitats de diòxid de carboni de l’atmosfera, fet que afavoreiria l’alentiment del canvi climàtic.

Marxes de pingüins, pingüins que agafen taxis, pingüins que recorren la ciutat de Leeds, pingüins fins a la sopa. Perquè l’Antàrtida és més a prop que mai.

  • Els actors espanyols Carlos i Javier Bardem es van sumar a la causa i van fer circular un vídeo en què demanen l’adhesió a la proposta.
  • A l’est de Londres, un parc infantil va ser invadit per pingüins.

  • A Barcelona, un pingüí distret amb barret de turista es passejava per la Sagrada Família.

Afegeix un comentari nou