Àmbit de la notícia
Internacional

La Casa de Carlota, un exemple mundial d’inclusió

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Laura Morral
  • inclusió laboral persones amb discapacitat intel·lectual
    Font: Diari El Espectador

Aquest estudi de disseny contracta persones amb o sense discapacitat intel·lectual. El seu model ha estat posat com a exemple per l'ONU i ha inspirat els 'Special Olympics' per rodar un documental.

A Barcelona hi ha un estudi de disseny, La Casa de Carlota, que sense tenir la intenció de ser-ho, s’ha convertit en un exemple mundial d’inclusió per a l’ONU i per al moviment Special Olympics’ Internacional.

La Casa de Carlota contracta artistes amb o sense discapacitat intel·lectual per crear dissenys únics i innovadors per a productes i serveis. L'estudi ofereix un disseny avantguardista als seus clients gràcies a les habilitats dels artistes que treballen en projectes per a clients d'alt nivell.

No som un programa de reinserció laboral. Tota la gent que fa feina aquí hi està pel seu talent. Les persones han estat escollides i treballem conjuntament amb la Fundació Aura”, remarca Sergi Capell, un dels socis de l’estudi. Afegeix: “Som l’únic estudi de disseny del món que incorpora per treballar persones amb discapacitat intel·lectual”.

La Fundació Aura, es dedica a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant la inclusió social i laboral seguint la metodologia de Treball amb Suport. Un model d’integració laboral per a persones amb discapacitats que va començar a desenvolupar-se als anys 80 als Estats Units. Aquest model facilita la incorporació al treball ordinari de col·lectius de persones amb limitacions significatives de caràcter físic, psíquic o sensorial

En aquest sentit, La Casa de Carlota aplica aquest model i, per això, ha estat la font d’inspiració del moviment dels ‘Special Olympics’ Internacional per rodar un documental on apareix aquest estudi de Barcelona com a exemple d’inclusió.

El moviment ‘Special Olympics’, no només vol fomentar la inclusió a través de l’esport. També vol trencar la manera que té la gent de veure les persones amb discapacitat intel·lectual.  

És per això que aquesta organització internacional ha posat com exemple aquest estudi de disseny en el documental sobre els ‘Special Olympics’ Internacional que s’emetrà per la cadena americana ESPM en breu.

Aquest documental es va gravar el mes de maig a Barcelona. “Els ‘Special Olympics’ vol promocionar l’esport dins d’un àmbit que busca la normalització i per això els va fascinar la nostra filosofia de treballar”, diu Capell.

Però a banda dels ‘Special Olympics’, La Casa de Carlota, també ha estat un referent per a l’Organització Mundial de les Nacions Unides (ONU) que va convidar els socis a presentar el projecte a la mateixa seu d’aquesta organització.

A més d’això, aquest estudi de Barcelona ha estat un dels creadors de la lliga Genuine, una iniciativa integradora i pionera al món, organitzada per Laliga a través de la seva Fundació, consistent en una Lliga de futbol integrada per equips del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.

Un dels objectius d’aquesta iniciativa és aconseguir que tots els clubs de Laliga comptin amb el seu equip Genuine.

 

  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari