La Creu Roja passa de 96 a 168 places d’acollida en el primer semestre del 2017

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Samarreta d'un voluntari de la Creu Roja. Font: Ajuntament de Piera
Samarreta d'un voluntari de la Creu Roja. Font: Ajuntament de Piera
Logo de la Creu Roja. Font: Xarxanet
Logo de la Creu Roja. Font: Xarxanet
Acollida d'una persona refugiada. Font: Pixabay
Acollida d'una persona refugiada. Font: Pixabay

La Creu Roja passa de 96 a 168 places d’acollida en el primer semestre del 2017

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’organització que treballa amb persones refugiades gairebé duplica les seves places a Catalunya i espera créixer fins a les 258 a finals d’any.

La Creu Roja ha incrementat les seves places d’acollida per a persones refugiades i ha passat de 96 a 168 des del mes de gener del 2017, el que significa gairebé un creixement del doble de places durant el primer semestre de l’any. L’objectiu de l’entitat, segons han anunciat en un comunicat, és seguir augmentant el nombre de places fins a finals d’any. Així doncs, durant el segon semestre, volen incrementar les places fins a 258, reforçant així el seu programa d’acollida i integració de persones refugiades a Catalunya. Aquestes places es reparteixen entre l’àrea metropolitana de Barcelona (48), Tarragona (26), Lleida (22), Berga (50) i Girona (22).

Les places de l’entitat formen part del programa estatal d’acollida i integració, un programa que té una durada màxima de 2 anys i que està dividit en tres fases. En la primera, se’ls proporciona allotjament i es cobreixen les seves necessitats bàsiques per facilitar el coneixement de la llengua. En les fases posteriors, la Creu Roja proporciona ajuts per a la recerca d’habitatge i feina a més d’un acompanyament a escala comarcal amb voluntariat divers.

A Catalunya, la Creu Roja també atén a les persones refugiades en la fase prèvia a la primera fase, és a dir, ajudant-los amb el tràmit de la sol·licitud d’asil i derivant-les a les organitzacions amb les quals faran tot l’itinerari d’acollida. Durant l’any 2016, van atendre 1.640 persones refugiades, i entre gener i abril del 2017, 729 més.

A més, l’entitat ha demanat a la ciutadania, empreses, institucions i societat civil de col·laborar amb la seva campanya “Obre Els Ulls” per poder reforçar les accions per la integració arreu de Catalunya. L’objectiu de la campanya és sensibilitzar la població i fer captació de fons per a accions d’integració, com ara classes de llengua o coneixement de l’entorn, a més de suport per a la inserció laboral o ajuda en la recerca d’habitatge.

Per la seva banda, el Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja segueixen demanant a la UE i als Estats membres que accelerin l’acollida de refugiats i refugiades. La Creu Roja Espanyola té personal treballant a Grècia en els camps de Skaramagas i Ritsona, a més d’actuar a l’àrea urbana d’Atenes. Entre les accions que desenvolupen, destaquen per exemple les cures d’atenció primària, primers auxilis i suport psicosocial.

Afegeix un comentari nou