Oberta la convocatòria per participar en el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
El Festival Inclús vol promoure obres audiovisuals al voltant de la discapacitat.
El Festival Inclús vol promoure obres audiovisuals al voltant de la discapacitat.
Moment del festival durant l'edició del 2016.
Moment del festival durant l'edició del 2016.
Organitzadors i participants durant el Festival Inclús 2016.
Organitzadors i participants durant el Festival Inclús 2016.

Oberta la convocatòria per participar en el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El Festival Inclús promou obres audiovisuals per fer conèixer diferents realitats al voltant de la diversitat funcional des d’un punt de vista diferent.

La convocatòria de la 5a edició del Festival Inclús, un concurs audiovisual que promou obres audiovisuals al voltant de la temàtica de la discapacitat, està oberta tant per a pel·lícules documentals i de ficció, que corresponen a la selecció oficial, com per al concurs d’entitats. El Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona és un espai on es fan conèixer diferents produccions audiovisuals que tracten el tema de la diversitat funcional des d’un punt de vista diferent. Aquesta és la raó de ser del festival i de l’entitat organitzadora, l’Associació Inclús, que és l’entitat encarregada d’organitzar el festival juntament amb la productora Fish Muvi.

Per l’edició d’aquest any 2017, que se celebrarà cap a finals d’any, hi ha dues dates d’entrega. En primer lloc, fins al dia 3 d’agost es podran entregar els curtmetratges, les pel·lícules de ficció i els documentals que optaran als premis de la secció oficial. Entre els guardons, figuren el 1er Premi Llarg de Ficció, el 1er Premi Curt de Ficció, el 1er Premi Llarg Documental i el 1er Premi Curt Documental. En segon lloc, hi ha un apartat del festival dedicat a les entitats, amb la data límit al 3 d’octubre on s’entregaran el 1er Premi Vídeo Institucional i el 1er Premi Vídeo Projecte.

Totes les obres que hi participin han de tenir com a mínim 3 anys des de la seva realització. A més, les obres realitzades en català o castellà hauran de portar subtítols en algunes d’aquestes dues llengües o en anglès, i a més hauran de ser subtitulades per a persones sordes i audiodescrites per a persones amb ceguera. Per trobar més informació sobre els requisits i les bases, pots consultar el següent enllaç.

El jurat del Festival Inclús està format per personalitats del món de la cultura. Hi haurà un premi per categoria en forma de dotació econòmica i/o material tècnic audiovisual. També hi haurà un Premi del Públic, la guanyadora del qual serà la pel·lícula que obtingui la millor puntuació en els vots del públic. Les plataformes a través de les quals es poden fer arribar les obres són: Festhome, ClickforFestival o FilmFreeway.

Alguns dels espònsors del Festival són la Fundació Sgae, els Cinemes Girona, la Fundació Iwith.org, Mercès Events o DOCS Barcelona. A més, col·laboren amb el festival internacional alguns homònims com Metropol'His, Catalunya Film Festivals o FICMA.

A més de la possibilitat de col·laborar com a espònsor, el Festival Inclús ofereix la possibilitat de col·laborar com a voluntari o voluntària, o com a mecenes. Com a les edicions anteriors, el festival es celebrarà al CaixaForum de Barcelona.

Afegeix un comentari nou