Sergei Stroitelev guanya el 20è Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña

  • Fotografia de Sergei Stroitelev, guanyador. Font: Metges del Món

    Fotografia de Sergei Stroitelev, guanyador. Font: Metges del Món

  • Logo de Metges del Món. Font: Metges del Món

    Logo de Metges del Món. Font: Metges del Món

  • Exposició de les fotografies del Premi. Font: Universitat Carles III de Madrid

    Exposició de les fotografies del Premi. Font: Universitat Carles III de Madrid

Les fotografies fan referència a l’hospital infantil de Sant Petersburg, on viuen infants amb malalties terminals.  

El fotògraf rus Sergei Stroitelev ha guanyat la 20a edició del Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña, el certamen de fotografia convocat anualment per Metges el Món. Stroitelev, que ha treballat freelance per National Geographic Russia, VICE o l’Agència RIA Novosti, ha rebut la distinció gràcies a la sèrie "La casa de la llum", unes fotografies que fan referència a l’hospital infantil de San Petersburg, on tot el personal treballa per millorar la vida dels nens i nenes que hi viuen, amb malalties terminals.

Més de 270 fotògrafs i fotògrafes de 45 països han participat en aquesta vintena edició del Premi. El jurat va destacar de les fotografies d’Stroitelev la intimitat aconseguida amb les famílies i la sensibilitat a l’hora de narrar visualment problemes tan complexos i delicats de transmetre a través de la imatge. Aquest mateix jurat el formen fotògrafs com Paco Junquera (Agència COVER), Gervasio Sánchez (Heraldo d’Aragó), Begoña Rivas (Jot Down) o Gabriela Sánchez (Eldiario.es).

El Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña es convoca cada any en record de quatre cooperants assassinats a Rwanda l’any 1997 i a Bòsnia l’any 1995 quan treballaven a projectes d’acció humanitària. Un dels objectius del premi és denunciar les violacions dels drets humans. El guardó consisteix en una beca valorada en 6.000 euros destinada a la realització d’un projecte en un dels àmbits de treball de Metges del Món.

La trajectòria del fotògraf premiat és àmplia i diversa dins del món no lucratiu. Durant 10 mesos va cooperar amb diferents ONG al Nepal, entre l’any 2014 i 2015, com la Creu Roja. Allà va dur a terme projectes per cobrir temes significants com els drets humans, la discriminació d’aquells que pateixen lepra, o el tràfic d’éssers humans. A més, durant aquest mateix període va ser reconegut com el millor fotògraf jove de Rússia. Darrerament, ha rebut altres reconeixements com ser finalista al Concurs de Fotografia Manuel Rivera-Ortiz.  

Afegeix un comentari nou