Àmbit de la notícia
Internacional

Tecnologia per lluitar contra el malbaratament alimentari a preus populars

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Rubén Escobar
  • We Save Eat, app creada el mes de setembre.
    We Save Eat, app creada el mes de setembre. Font: We Save Eat
  • La tecnologia també lluita contra el malbaratament alimentari.
    La tecnologia també lluita contra el malbaratament alimentari. Font: Departament d'Agricultura dels Estats Units, Flickr
  • Logo de l'aplicació Too Good To Go.
    Logo de l'aplicació Too Good To Go. Font: Twitter

weSAVEeat posa en contacte establiments i usuaris per vendre els excedents del dia i oferir-los a preus més econòmics. 

Aprofitar el menjar que ha sobrat del dia en comptes de llençar-lo a les escombraries. Aquest és el pal de paller de l’app disponible per iOS i Android weSAVEeat, una iniciativa llençada fa només un mes a la qual ja s’han sumat 59 establiments de Barcelona, segons un article d’Ana Sánchez publicat a El Periódico de Catalunya. El funcionament de l’app és fàcil. Cada dia hi ha molts comerços del sector de l’hostaleria com forns de pa, restaurants o botigues de menjar que han de llençar els seus excedents alimentaris. Precisament, l’aplicació mòbil és un punt de contacte entre els consumidors que poden comprar a un preu més reduït el menjar que no s’ha venut durant el dia i els comerços que es volen sumar a aquesta iniciativa per lluitar contra el malbaratament alimentari.

Durant els darrers anys diferents aplicacions han seguit aquest model de negoci: posar en contacte supermercats i productors d’aliments amb els consumidors per tal que puguin comprar els seus excedents a un preu popular i a la vegada evitar llençar menjar a les escombraries. Food for All és l’alter ego de l’app a Barcelona però als Estats Units, en concret a Boston. Segons dades de l’aplicació nord-americana, cada any el 40% dels aliments que es produeixen al país es llencen. A més, asseguren que poden comprar el menjar que sobra dels restaurants fins a un 80% més barat.

 

 

Altres exemples serien Pare Up, Cookisto, Leftoverswap, Lunchie o Too Good to Go. En el cas de Cookisto, una aplicació que va ser llençada a Grècia durant la crisi econòmica, l’eina permet posar en contacte famílies per poder vendre els excedents alimentaris dels àpats que han sobrat durant el dia. L’altra cara de la moneda és que els usuaris i usuàries poden aprofitar aquest contacte directe amb altres usuaris per comercialitzar menjar, però un avantatge de l’aplicació és que la persona interessada en comprar menjar pot veure el procés d’elaboració de l’àpat a través de fotografies, amb la possibilitat de deixar una referència positiva o negativa després d’haver tastat el plat.

Per la seva banda, l’app anglesa Too Good To Go està actualment a 6 països i compta amb 4500 botigues que la fan servir. Segons dades aportades a la seva pàgina web, han evitat 3203 tones en emissió de CO2 a l’atmosfera i han salvat més d’1 milió i mig d’àpats de ser llençats. La particularitat d’aquestes aplicacions és que les persones usuàries poden cercar establiments propers als seus habitatges, reservar l’excedent des de casa i baixar a recollir-lo a l’hora assignada. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari