Vols fer un seminari a Sèrbia sobre les persones refugiades a la Guerra dels Balcans?
Comparteix
El Servei Civil Internacional de Catalunya obre una convocatòria als joves per a la formació “One Step Forward, One Step Back” a Novi Sad.
El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) ha convidat a les persones que treballin en l’àmbit de la joventut al seminari internacional "One Step Forward, One Step Back" que se celebrarà del 8 al 14 de maig a Novi Sad, Sèrbia. La formació, organitzada pel Centre de Vojvodina de Voluntariat (Volunteers’ Center of Vojvodina) girarà al voltant de les persones refugiades durant la Guerra dels Balcans, seminari que s'inclou dins del projecte PATH sobre pau i activisme a través de les lliçons de la història sobre migració forçada.
Durant les dates de la formació, 25 treballadors i treballadors de l’àmbit de la joventut de més de 7 països diferents es podran reunir per aprendre, compartir, crear i intercanviar experiències. Un dels objectius del seminari és analitzar la situació actual a Europa pel que fa a les persones refugiades i la situació dels drets humans i el seu marc legal al continent. Aquesta aproximació també servirà per debatre sobre iniciatives existents per donar suport als refugiats i persones migrades a través de la ruta dels Balcans.
Aquest primer anàlisi de l’actualitat conduirà a conèixer més sobre la guerra de l’ex-Iugoslàvia, aprendre sobre els moviments de resistència i pau durant els anys 90 i el rol de l’SCI tant en el passat, durant la guerra dels Balcans, com avui dia. Una de les cireretes del pastís serà organitzar un esdeveniment públic, una mena de "Biblioteca Viva" on es representaran com les famílies van haver de deixar casa seva durant aquella època. A més, també hi haurà la creació d’un vídeo que serà presentat a Bulgària l’any 2018, en l’esdeveniment final del projecte.
El programa és provisional, i podrà ser revisat segons les necessitats dels i les participants. El projecte PATH es desenvolupa durant 17 mesos i reuneix a 279 persones de 13 països per reflexionar sobre la història de les guerres, com per exemple la de Iugoslàvia o la guerra civil espanyola, i intentar reviure les històries de les persones que es van sentir obligades a fugir. A través de cinc activitats, es cobreixen les experiències de tres generacions que van patir la migració forçada i es reflexiona sobre bones pràctiques que poden portar innovació a la nostra societat.
Per sol·licitar la participació en el seminari, s’ha de formar part dels socis i sòcies del SCI. L’alta es pot donar a través del següent enllaç. Les persones interessades poden enviar un correu electrònic amb el CV i una carta de motivació a voluntariat@sci-cat.org abans del 5 d’abril.
Afegeix un nou comentari