Vols fer un voluntariat a l'estranger?

Fundació Autònoma Solidària
 Font: COCAT
Molt jovent desconeix les opcions que tenen al seu abast en l'àmbit del voluntariat internacional. Foto: COCAT
 Font: Fundació Catalunya Voluntària
En el sector de la cooperació internacional, els treballs que es poden trobar són molt professionals i requereixen d’estudis previs específics. Foto: Fundació Catalunya Voluntària

Vols fer un voluntariat a l'estranger?

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La jornada oferirà un conjunt d’activitats que donaran resposta a tot allò que fa referència a estades que joves poder realitzar arreu del món.

Cada cop són més el nombre de joves que es decideixen a marxar a un camp de treball a l’estranger o a dur a terme un voluntariat internacional més enllà de les fronteres del continent europeu. De fet, fa pocs dies, publicàvem aquest contingut en què es feia referència a les principals entitats catalanes que organitzen camps de treball o rutes solidàries. Amb tot, encara molt jovent desconeix les opcions que, en aquest àmbit, tenen al seu abast.

Per aquest motiu, des de l’Oficina Jové del Barcelonès s’ha organitzat una jornada plena d’activitats gratuïtes amb inscripció prèvia el 20 de febrer al Centre Europa Jove de l’Hospitalet de Llobregat. Es posarà a disposició d’estudiats interessats les diverses opcions i hi participaran entitats de referència en aquest camp com Servei Civil de Catalunya, COCAT, Associació Catalana per la Pau, Fundació Catalunya Voluntària, Associació Mundus, Nexes Interculturals per a joves, Víbria Intercultural i SETEM.

En el sector de la cooperació internacional, els treballs que es poden trobar són molt professionals i requereixen d’estudis previs específics. Aquelles persones que realitzen tasques de manera remunerada per una ONGD s'anomenen expatriats i, per tant, cal distingir-los de voluntaris i voluntàries.

‘Woofing’, ‘Work Away’, ‘HelpX’. Aquest conceptes són només algunes alternatives per fer estades a l’estranger amb pocs diners, canviant feina per manutenció i en què es guanya competències i experiència professional.

Aquest any, el Servei de Voluntariat Europeu desapareixerà per donar lloc al nou programa que pretén englobar iniciatives solidàries i oportunitats ocupacionals en el món social entre països de la Unió Europea.

Es tracta de projectes que funcionen de manera permanent, d’una durada d’entre 1 mes i 3 anys. No tenen les dates de participació prefixades i, per tant, són flexibles. Les entitats que ofereixen participar-hi indiquen tant el temps de l’estada com els períodes en que es requereix voluntaris/àries.

Un espai per tenir el primer contacte amb una realitat diferent per a joves que disposen de poc temps per a fer una estada a l'estranger poden els camps de treball. Diverses entitats explicaran què i com són aquestes experiències.

Aquesta activitat vol ser un intercanvi d’experiències entre joves que hagin participat o vulguin participar en algun projecte de voluntariat internacional. Hi formaran part, també, joves d’altres països que estan tenint la seva experiència a diferents entitats del Barcelonès.

Afegeix un comentari nou