XIV Premi Internacional Luis Valtueña de Fotografia Humanitària

 Font:
Font:

XIV Premi Internacional Luis Valtueña de Fotografia Humanitària

Resum: 

El termini d'admissió de fotografies conclou el 15 d'octubre de 2010. Des que es va crear aquest certamen, fa 14 anys, s'ha convertit en un referent de la fotografia humanitària tant a Espanya com a nivell internacional i ha rebut més de 5.500 instantànies de 2.000 fotògrafs.

Convocat per Metges del Món i amb la col·laboració del laboratori fotogràfic Manual Color, el premi tracta de fomentar els valors humanitaris i la solidaritat a través de la fotografia i servir, al mateix temps, com testimoniatge i denúncia de la situació en la qual es troben les poblacions més desfavorides.

En aquesta catorzena edició s'han introduït novetats en les bases amb un doble objectiu: promoure la participació de més professionals i incrementar els controls per a rebutjar imatges alterades.

El Premi Internacional de Fotografia Humanitària Luis Valtueña es convoca anualment en record de Luis Valtueña, Flors Sirera, Manuel Madrazo i Mercedes Navarro, cooperants de Metges del Món assassinats a Rwanda en 1997 i Bòsnia en 1995 quan treballaven en projectes d'acció humanitària. Luis Valtueña era fotògraf de professió i a Espanya treballava com reporter en l'Agència Cover, motiu pel qual aquest premi duu el seu nom.

El primer premi d'aquesta quarta edició consisteix en una beca de treball de 8.000 euros. Aquest import servirà per a cobrir les despeses necessàries per a realitzar un reportatge fotogràfic que serà definit per Metges del Món al costat del fotògraf guanyador. A més, d'aquest primer guardó, haurà dos accésits de 1.000 euros per als finalistes.

Bases del premi, en aquest enllaç.

Comentaris

Concurs fotografia Humanitària

Afegeix un comentari nou