Dos nous centres d'allotjament per a casos d'emergència social a Barcelona

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dos nous centres d'allotjament per a casos d'emergència social a Barcelona

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Actualment, en el context econòmic en què ens trobem, un dels problemes creixents és la pèrdua de l’habitatge per part de famílies que no poden fer front al pagament. Davant d’aquesta situació, una de les mesures que ha pres l’Ajuntament de Barcelona és obrir dos nous centres d’allotjament per a famílies en situació d’urgència social.

Una de les principals preocupacions que tenen moltes famílies en el marc de crisi econòmica que estem vivint, és no poder arribar a final de mes i això implica, en molts casos, no poder fer front a les despeses més bàsiques com pot ser l’habitatge.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Barcelona ha intentat respondre mitjançant la intervenció directa en processos de desnonament (l’any 2012 ha intervingut en 225 desnonaments) així com amb l’augment de les partides d’ajuts per a famílies en situacions d’emergència.

Dins d’aquestes mesures, el Consistori ha anunciat que abans d’acabar l’any, la ciutat comptarà amb dos centres d’allotjament temporal per a famílies en situació d’urgència social. Els dos centres tenen 66 apartaments familiars situats entre el carrer Indústria i Navas de Tolosa i els carrers Londres i Villarroel, respectivament.

A més, també s’inaugurarà el nou centre que disposarà de llits per a estades puntuals per a persones o famílies en situació d’emergència social, així com espais adaptats per a infants i places previstes per a l’operació fred. Aquest nou centre s’ubicarà al carrer Llacuna.

Es preveu que aquest any es destinaran dos milions d’euros en ajuts a famílies amb problemes d’habitatge i el pressupost per a la resta del mandat podria oscil·lar entre 9 i 11 milions d’euros per a equipaments i actuacions en matèria d’habitatge social.

D’altra banda, per intentar pal·liar aquesta situació, s’ha promogut el fons d’habitatge de lloguer social que actualment compta amb 1639 habitatges i pretén que l’usuari pagui en funció de la seva capacitat econòmica.

També s’ha ampliat l’oferta d’habitatges protegits a entitats socials i es vol proposar al Govern de l’Estat que reservi part dels habitatges buits procedents de les entitats bancàries perquè els ajuntaments i entitats socials que treballen amb col·lectius vulnerables en puguin fer un ús social.

Llegir més

Afegeix un comentari nou