El 19 de setembre es presentarà l'esborrany del Pacte nacional contra la pobresa

  • Dona rentant-se els peus a Canaletes. Font: Creu Roja

    Dona rentant-se els peus a Canaletes. Font: Creu Roja

  • Foto del Conseller de Benestar i Família fent l'anunci

    Foto del Conseller de Benestar i Família fent l'anunci

El Departament de Benestar i Família ha anunciat que el proper 19 de setembre es presentarà l’esborrany del document base del Pacte per a la lluita contra la pobresa a Catalunya.

El passat 24 de juliol, el conseller del Departament de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, va comparèixer davant la Comissió de Benestar, Família i Immigració del Parlament i va anunciar que el proper 19 de setembre es presentarà l’esborrany del document base del Pacte per la lluita contra la pobresa.

El grup de treball que està treballant en aquest document es va constituir l’any 2011 i està format per personal tècnic de la Generalitat, entitats d’iniciativa social amb una llarga trajectòria i experiència en el camp de l’inclusió i entitats municipalistes.

Les entitats esperen que amb aquest esforç comú per part dels diferents agents socials s’enforteixi el compromís de totes les institucions el país en la lluita per la cohesió social, sobretot amb el context de crisi actual.

Un de cada cinc catalans viu per sota del llindar de la pobresa

L’objectiu és aconseguir un Pacte nacional per a la inclusió social i l’eradicació de la pobresa que permeti dissenyar noves eines per prevenir el risc d’exclusió social i establir mecanismes d’intervenció. Per aconseguir els objectius del pacte s’han proposat un grup de mesures que es poden classificar en quatre àmbits: ocupació, habitatge, recursos adreçats a les persones i estratègies territorials.

A l’acte que va tenir lloc aquest anunci també es va dir que l’endemà de la presentació de l’esborrany , es celebrarà la primera reunió del Comitè de seguiment del Grup de treball. La finalitat d’aquesta reunió és, per una banda, presentar els resultats dels indicadors i, per l’altra, fer balanç de la implementació de les mesures per part dels diferents Departaments de la Generalitat.

Llegir més

Afegeix un comentari nou