El CERMI reclama la reformulació de l’actual sistema d’atenció a la dependència

  • Persona discapacitada. Font: upadd.es

    Persona discapacitada. Font: upadd.es

  • Símbol de discapacitat. Font: blogmovernos.com

    Símbol de discapacitat. Font: blogmovernos.com

El Comitè espanyol de representants de persones amb discapacitat-CERMI denuncia que aquest dispositiu no ofereix prou protecció a aquest col·lectiu ni assoleix els resultats esperats.

Deu anys després que es comencés a aplicar el Sistema para l’Autonomia i Atenció a la Dependència-SAAD, l’entitat  fa una crida per replantejar-lo i adoptar noves mesures.

El SAAD va néixer per oferir prestacions econòmiques i serveis a les persones grans o amb discapacitat amb l’objectiu de millorar la seva autonomia i les seves condicions de vida. Tot i així, segons el CERMI, gairebé un terç de les persones que tenen reconeguda actualment una prestació no l’estan rebent i les expectatives inicials no s’estan cobrint.

Entre altres propostes, l’organització considera que el nou sistema hauria de comptar amb prou finançament, sense copagaments, i s’hauria d’inserir dins de la Seguretat Social.

També defensa una reformulació de la Llei d’Autonomia Personal i d’Atenció a la Dependència (L. 39/2006, 14 de desembre) i convida partits polítics, entitats i agents socials a obrir el debat.

Afegeix un comentari nou