Publicat un informe contra la violació dels drets dels infants palestins

  • Font: Flickr, nen davant soldat armat

    Font: Flickr, nen davant soldat armat

  • Font: Unescocat, nens cap a l'escola

    Font: Unescocat, nens cap a l'escola

L‘ONG israeliana Breaking The Silence ha fet públic en un informe la greu situació que pateixen els nens palestins víctimes de contínues vulneracions dels seus drets per part de l’exercit d’Israel.

L’ONG Breaking The Silence és una entitat formada per exmilitars de l’exercit d’Israel que treballen per denunciar la vulneració de drets de nens i adults que es pateixen als territoris ocupats de Cisjordània.

L’informe recull el testimoni de 47 militars que han estat al territori de Cisjordània durant els anys del 2005 al 2011.

L’objectiu principal és ser una veu de denúncia front les actuacions dels militars i, a la vegada, donar a conèixer a la societat en general i especialment a Israel, les contínues violacions dels drets humans que des de fa anys es donen als territoris veïns.

L’informe incideix especialment en el fet que les actuacions militars no tenen res a veure amb la seguretat de la població civil, i que no es distingeix entre adults i infants.

Queda doncs visible l’incompliment continuat de les més fonamentals lleis internacionals com són la Declaració Universal dels Drets Humans, així com la Convenció dels Drets dels Infants.

Són moltes les entitats que treballen per a la defensa dels Drets Humans i en concrets dels Drets dels Infants que han recolzat aquest informe -com  ara UNICEF- i que han demanat la creació d’un comitè internacional per investigar aquestes violacions dels drets dels infants palestins.

Llegir més

 

 

Afegeix un comentari nou