Sílvia Romeu: “La gent té ganes de fer coses per la gent”

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Sílvia Romeu: “La gent té ganes de fer coses per la gent”

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

La Sílvia Romeu, directora de la Fundació sociocultural Atlas, ens explica quina és la tasca i missió de l'entitat i quins són els reptes de futur.

La Fundació sociocultural Atlas, com diu la seva directora Sílvia Romeu, és una finestra oberta al món. L’entitat treballa per a la millora i transformació social i cultural, de manera oberta al territori i atenent a les necessitats concretes de cada moment.

Quina és la missió de la vostra entitat?

Crear projectes que siguin útils pel bon funcionament de la societat, que impliqui la transformació d’aquesta, utilitzant l’educació com a principal eina. Aquesta educació l’entenem basada en el diàleg, el respecte i la convivència, on els principals protagonistes són les persones.

Volem promoure la formació, l’intercanvi cultural, els espais educatius i de lleure, així com el foment del teixit associatiu i el voluntariat.

Quina és la realitat que tenim a l’Anoia?

Tenim una comarca una mica tocada per la crisi i un dels índex més alts d’atur, però al mateix temps, tenim una ciutat i comarca molt viva, amb un munt d’associacions i gent molt implicada a les entitats, on els joves hi tenen un paper importantíssim.

Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

En tenim uns 40 (22 de fixes i 18 en projectes puntuals). Juguen un paper d’enriquiment molt gran cap a l’entitat, creatiu, imprescindible, i molt transformador, tant per a elles i ells com per la tasca que desenvolupen

Per què creieu que els voluntaris col·laboren amb vosaltres?

Perquè la gent té moltes ganes de fer coses, tenim una societat molt i molt altruista però sovint no es veu. Ens arriben més imputs “és que la gent...” “és que els joves d’avui en dia...”. Jo diria tot el contrari, la gent té ganes de fer coses per a la gent i vol canviar les coses, volen nous models i hi ha molta més alegria de la que ens fan veure. Potser col·laboren perquè connectem amb aquesta alegria i perquè els oferim un ventall molt divers on poder duu a terme la seva tasca voluntària: tants caps tants barrets.

Quina creieu que serà la vostra realitat d’aquí a 10 anys?

No sé quina serà, però per molt utòpic que sembli, m’agradaria que ja no haguéssim d’existir, això voldrà dir que la societat funciona perfectament. Nosaltres com a entitat estem molt enfocats a treballar temes de convivència entre cultures, si d’aquí a 10 anys totes les cultures conviuen perfectament i no hi ha estereotips, ni prejudicis, ni racisme vers l’altre voldrà dir que ja no té sentit que continuem... El nostre nord ha de ser desaparèixer. Això seria una victòria de les ONG.

Quin ha estat per tu el moment de més passió a l’entitat?

N’hi ha molts, però potser en destacaria dos: un va ser quan vam fer una acció del projecte Canvia el xip per demostrar que tota la gent “som de casa”. Aquest projecte va tenir molt d’èxit, estem a prop de les 150.000 visualitzacions a través de les xarxes i va sortir a uns 40 mitjans de comunicació. No ens ho podíem creure i va ser una acció molt educativa de la que n’estem molt orgullosos.

Un altre va ser aquest passat mes d’abril que en commemoració del nostre 20è aniversari: vam voler fer un regal a la ciutat, i com que som una entitat que treballem per la sensibilització vam voler fer una eina de sensibilització constant, que és l’escultura a la convivència NOS [ALTRES] , la qual s’ubica dins d’un nou projecte de l’entitat: NOS [ALTRES] la clau de la convivència la tens tu...

Comentaris

Trobo molt important el què està fent Atlas. Tots, personalment i individualment, hauríem de procurar fer aquesta tasca. Enhorabona!... i gràcies!

Afegeix un comentari nou