Convivencia

Portada del catàleg

news-iconNotícia > Social

Publicada una nova edició del "Catàleg d'activitats antirumors"

Es tracta d'una proposta d'activitats molt variades que donen peu a reflexionar i treballar a l'entorn dels rumors, els prejudicis i els estereotips que existeixen en relació a la diversitat cultural.

Imatge de capçalera de la pàgina web

news-iconNotícia > Social

Nova plataforma de participació "La casa del diálogo y la convivencia"

Aquesta iniciativa vol impulsar debats, difondre informació i fomentar el diàleg sobre diversos temes d'interés general dins l'àmbit social aprofitant el potencial de les TIC.

Participants en el projecte EngL'Hoba't!: Tallers de Cinema Cooperatiu

news-iconNotícia > Comunitari

EngL'Hoba't!: Tallers de Cinema Cooperatiu

Una proposta que permet, des de la diversitat cultural i a través de l'audiovisual, valorar els Drets Humans, la cultura de la pau, la convivència i la cohesió social com a fites reals i vivencials.

Raval. Imatge de Miquel Lleixà Mora (Flickr)

news-iconNotícia > Comunitari

Es busquen fotos per al calendari de celebracions del Raval 2016

L'objectiu del concurs "El Raval des dels teus ulls" és recollir fotografies realitzades per veïns i veïnes, gent que visqui, senti i estimi el Raval, per il·lustrar el Calendari de celebracions 2016.

Mercè Amor i Fátima Ahmed a la seu de Diàlegs de Dona

news-iconNotícia > Comunitari

Diàlegs de Dona: "Volem crear ponts de diàleg entre la gent nouvinguda i la gent autòctona"

Fátima Ahmed i Mercè Amor van crear fa dos anys l'associació Diàlegs de Dona, amb la qual pretenen ajudar en la integració de les dones nouvingudes, així com generar espais compartits per aconseguir una societat intercultural i cohesionada.

Sessió formativa. Font: Olga Berrios (Flickr)

news-iconNotícia > Formació

Forma't per incorporar la perspectiva intercultural als teus projectes

El Programa BCN Interculturalitat ofereix a professionals d'equipaments públics i d'entitats de la ciutat l'oportunitat de formar-se en desenvolupament de projectes amb perspectiva intercultural.

Part del cartell del Sant Jordi al Raval

news-iconNotícia > Comunitari

Les entitats i el veïnat, protagonistes del Sant Jordi al Raval

La Diada de Sant Jordi serà un motiu més per celebrar la diversitat i la riquesa cultural del barri. Durant tot el dia la Rambla del Raval serà l'escenari per donar a conèixer el treball que desenvolupen més de 90 entitats del barri.

Logotip de la xarxa ciutadana Lokarri

news-iconNotícia > Comunitari

Lokarri diu adéu somiant un País Basc que reconeix totes les víctimes

El moviment social basc posa fi a la seva trajectòria amb la satisfacció d'haver fet "una important contribució per promoure la convivència".

Un dels àpats de La Família del Costat a Horta-Guinardó. Font: SOS Racisme Catalunya

news-iconNotícia > Comunitari

Els dinars interculturals de La família del costat, ara a l'Eixample

Aquesta iniciativa de SOS Racisme proposa als veïns i veïns d'un barri dinar amb famílies d'altres orígens i supera els prejudicis. La primera edició es va realitzar a Horta-Guinardó i va ser tot un èxit.

Un dels àpats de La Família del Costat. Font: SOS Racisme Catalunya

news-iconNotícia > Comunitari

Horta-Guinardó ha acollit els primers àpats de La Família del Costat

Una vintena de llars han acollit dinars i sopars entre veïns i veïnes d’orígens culturals diversos, amb l'objectiu d'afavorir el diàleg i enfortir els valors antiracistes i de veïnatge.

Fotograma d'un vídeo del projecte La Família del Costat

news-iconNotícia > Comunitari

Compartir un sopar, la millor eina antiracista

Sopa amb els teus veïns d'altres orígens i supera els prejudicis. Aquesta és la proposta que fa SOS Racisme amb el projecte "La Família del Costat".

news-iconNotícia > Formació

Postgrau en Cultura de la Pau, Cohesió Social i Diàleg Intercultural”

Formació universitària orientada a brindar eines teòriques i pràctiques a agents socials que s’enfronten a conflictes sorgits per la convivència social.

Festival de Sopes del Món 2014. Font: Pedro Garcia (Google+)

news-iconNotícia > Comunitari

9 Barris Acull, més de 80 entitats treballant per la convivència

El treball en xarxa és la clau per implicar el teixit associatiu en l'acollida i la convivència multicultural. Des de la Xarxa 9 Barris Acull ens expliquen com col·laboren més de vuitanta entitats en una mateixa causa.

Festival de Sopes del Món 2013. Foto de Pedro Garcia

news-iconNotícia > Comunitari

Nou Barris celebra la diversitat compartint sopes del món

Des de fa 10 anys, el Festival de Sopes del Món Mundial convida els veïns i veïnes de Nou Barris, Barcelona, a reunir-se al voltant d'olles de sopa i conèixer-se. L'edició d'enguany tindrà lloc dissabte 23 de març.

Logo del Programa Propers: Oportunitats i espais per a la convivència al Raval

news-iconNotícia > Comunitari

Programa Propers, fomentant la convivència al barri del Raval

L'Associació Salut i Família i un grup d'entitats del Raval de Barcelona portaran a terme activitats per enfortir la convivència al barri. Ho faran en el marc del Programa Propers.

Premis de Civisme per la millora de l'entorn natural

news-iconNotícia > Ambiental

2 Premis de Civisme a la millora de l'entorn natural

L’Agrupament Escolta i Guia Montpalau de Pineda de Mar (Maresme) i La Canonja 3 (Tarragonès) guardonats amb el Premi de Civisme 2013 en relació a la millora del medi natural.

Concurs fotogràfic "Raval en diversitat"

news-iconNotícia > Comunitari

Surt et convida a plasmar la diversitat del Raval en una fotografia

Al barri del Raval de Barcelona conviuen persones de cultures molt diverses. La Fundació Surt organitza un concurs fotogràfic en què l'objectiu és plasmar en una instantània aquesta diversitat.

Bloc de pisos. Font: Ndecam (flickr.com)

news-iconNotícia > Social

L’experiència de viure en un pis solidari

La UdG impulsa dos programes per donar valor afegit al fet de compartir pis.

news-iconNotícia > Social

Presentació del Manual Antirumors

El passat 23 de maig, l'Institut Diversitas de l’Àmbit Maria Corral va presentar el Manual Antirumors a l’Espai Avinyó de Barcelona. Aquest material pretén ser una eina més per desmuntar rumors, estereotips i prejudicis entorn a les persones immigrades. Podeu consultar i descarregar el Manual Antirumors a la web de l'Institut Diversitas de l'Àmbit Maria Corral

Joves del projecte BarriBook Tv d'Horta-Guinardó

news-iconNotícia > Comunitari

Donar veu als joves a través de la televisió comunitària

La televisió i la ràdio comunitàries són eines que poden ajudar a apoderar els i les joves i reforçar el seu sentit de pertinença i la cohesió social. Des de fa uns mesos, l'Asociación Cultural elParlante desenvolupa al Raval el projecte Ravalead@s, amb una fórmula que ja ha funcionat al Districte d'Horta-Guinardó amb el projecte BarriBook TV.

Teatre. Font: gui.tavares (flickr.com)

news-iconNotícia > Cultural

Un grup de joves actuen per la pau i els drets humans

El Grup Eirene aposta pel teatre social a Santa Coloma de Gramenet com a fórmula per promoure la noviolència, la participació i la convivència. Els tallers que organitza l'entitat s'adrecen a joves d'entre 16 i 18 anys.

Missatges penjant de cordes a l'acció #esténlaveu. Imatge del Casal dels Infants

news-iconNotícia > Comunitari

Els veïns del Raval estenen la veu per fer del barri un espai de convivència

Cursos de cuina mediterrània, afavorir els veïns en comptes dels turistes, centres on aprendre català i castellà, o espais al carrer per a músics són alguns dels desitjos que han compartit els veïns i veïnes del Raval en el marc de l'acció #esténlaveu.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

news-iconNotícia > Comunitari

"Raval viu i conviu", una crida a la convivència

Arran d'una agressió racista per part d'un grup feixista que va tenir lloc a inicis d'any, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i diferents entitats del Raval han engegat la campanya “El Raval viu i conviu”. Convoquen una concentració a favor de la convivència per al 5 de febrer i preparen un concert per al 23 de març.

Imatge Raval(s)

news-iconNotícia > Comunitari

El Festival de Cultura Raval(s) arriba a la desena edició

Entitats, col·lectius i institucions així com el veïnat del Raval s'impliquen per desè any consecutiu en l'organització de tota mena d'activitats per celebrar la diversitat d'aquest barri barceloní: actuacions, espectacles de carrer, itineraris, tallers, visites a institucions culturals i un llarg etcètera conformen el programa de Raval(s), que tindrà lloc del 8 a l'11 de novembre.

Cartell dels premis Francesc Candel

news-iconNotícia > Comunitari

Les bones pràctiques de suport a la immigració tenen premi

La Fundació Lluís Carulla ha lliurat els IX Premis Francesc Candel a projectes i experiències que han promogut i estimulat la integració social de persones immigrades a Catalunya. Els premis, dotats amb 3.000€, volen reconèixer la feina que des de les entitats es fa en pro de la convivència, el civisme, la sensibilització i el foment de la visió positiva de la immigració.

El Decàleg de la Convivència, editat a El Vendrell

news-iconNotícia > Comunitari

Un còmic contra la rumorologia

El còmic “Un Vendrell per a tothom” és una eina per desmuntar rumors. Amb aquest llibre es vol fer un pas més cap a la cohesió social de la població i s’emmarca dins del Pla pilot d’immigració que ha engegat l’ajuntament.

Fotograma d'un dels vídeos del projecte Raval Scan&Dance!

news-iconNotícia > Comunitari

Descobreix les cultures del Raval a través de les seves danses i els codis QR

El Raval et proposa un itinerari pels seus carrers i racons, on de la mà de codis QR podràs descobrir músiques i danses de les diferents cultures que conviuen al barri barceloní. Es tracta d'un projecte que sorgeix de la intersecció entre la dansa, la immigració i les noves tecnologies amb la voluntat de destacar el caràcter multi-ètnic del Raval.

Fotografia de la trobada "Ens veiem a baix" a la plaça Catalunya de Salt

news-iconNotícia > Comunitari

Salt, Tortosa, Raval, Nou Barris i San Martí fan camí cap a la convivència intercultural

Malgrat algunes hostilitats, en general, les relacions pacífiques, les actituds de respecte i l'acceptació predominen a barris i municipis amb molta diversitat. Aquesta és la conclusió d'un informe presentat per l'Obra Social "la Caixa" en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, que desenvolupa, en col·laboració amb entitats i ajuntaments, a 17 territoris de l'Estat espanyol.

Logotip del projecte ComVivim de Creu Roja Manresa i l'ass. Bages per a Tothom

news-iconNotícia > Comunitari

Lipdub per la convivència, aquest dissabte a Manresa!

Creu Roja Manresa i l'associació intercultural Bages per a Tothom volen mobilitzar aquest dissabte, 7 de juliol, tots els veïns i veïnes de Manresa i els voltants per gravar un lipdub a favor de la convivència i la cohesió social. La cita és a les 16:00 hores, a la plaça de la Reforma de Manresa.

Premis Francesc Candel 2012

news-iconNotícia > Projectes

Premis Francesc Candel 2012

La Fundació Lluis Carulla ha obert la novena edició d’aquests guardons adreçats a reconèixer i difondre bones pràctiques en integració de persones immigrades i foment de la convivència. Fins al 18 de juliol podeu fer arribar les vostres propostes!

Portada del tríptic de les brigades solidàries Càmera en mà

news-iconNotícia > Internacional

Camps de solidaritat, sensibilització en primera persona

Vols passar un estiu diferent col·laborant en un projecte de desenvolupament, prenent consciència de les desigualtats i fomentant la transformació social? La participació als camps de solidaritat comença molt abans de viatjar; ara és, doncs, un bon moment per informar-te'n i començar a preparar el teu estiu solidari!

Cartell del Festival de Sopes del Món Mundial

news-iconNotícia > Comunitari

Nou Barris celebra la diversitat al voltant d'olles de sopa

El Festival Sopes del Món Mundial porta vuit edicions aplegant els veïns i veïnes de Nou Barris, a Barcelona, al voltant d'olles de sopes d'arreu del món. La novena edició es realitzarà el diumenge 25 de març, a partir de les 12:00 hores, a la marquesina de la Via Júlia.

Joves jugant futbol al programa FutbolNet. Foto de la Fundació FC Barcelona

news-iconNotícia > Social

Joves gironins participaran a FutbolNet, que gestionarà la Fundació SER.GI

L'estiu de 2011 la Fundació Futbol Club Barcelona va presentar el programa FutbolNet, que pretén fomentar el diàleg entre els i les joves, a través de la pràctica esportiva. Ara, ha encarregat la gestió de la iniciativa en les comarques gironines a la Fundació SER.GI.

Pacte Nacional per a la Immigració

news-iconNotícia > Comunitari

El Pacte Nacional per a la Immigració, suma

Una trentena d’organitzacions s’han adherit al Pacte Nacional per a la Immigració que ja agrupa un centenar d’organitzacions representatives del teixit cívic, econòmic i social de Catalunya.

Joves assajant el ball que van fer al Raval(s). Foto de l'Ass. per a Joves Teb

news-iconNotícia > Comunitari

Es busquen fotografies que captin la diversitat del Raval

La Fundació Surt llança un repte als veïns i veïnes del barri del Raval: immortalitzar la diversitat i les relacions multiculturals del barri en una fotografia. Ho fa a través del concurs Raval en plural, una iniciativa que pretén fer visible i promoure la convivència multicultural.

news-iconNotícia > Comunitari

Fomentem la convivència intercultural als barris

La Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC) organitza dijous 1 de desembre un curs sobre Gestió Intercultural i Intervenció en Immigració a Badia del Vallès.

Cartell de Raval(s), Festival de Cultures del Raval 2011

news-iconNotícia > Comunitari

Festival Raval(s), la cultura com motor de canvi

Fins al diumenge 13 de novembre se celebra al barri del Raval de Barcelona el Festival de Cultures Raval(s). Les persones i entitats del barri col·laboren en l'organització de les activitats, amb l'objectiu de fomentar la cultura com motor de canvi i transformació social del Raval.

Cartell de la vuitena edició de les Jornades de sensibilització Diàspora 2011

news-iconNotícia > Internacional

Jornades Diàspora, cinema que uneix Barcelona amb Colòmbia

Del 7 al 23 d'octubre Barcelona acollirà les jornades de sensibilització Diàspora Sense Fronteres 2011: Colòmbia-Barcelona. A través de les arts visuals i les noves tecnologies, s'hi tractaran temes com ara la convivència pacífica, la solidaritat i la defensa del medi ambient.

test image

news-iconNotícia > Projectes

Convocats els IV Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual

Si a la teva entitat heu elaborat un audiovisual, un programa de televisió o un de ràdio que fomenti la convivència, el respecte i l'intercanvi entre cultures, el pots presentar als Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual.

Pàgines