La Plataforma LGTBI de Catalunya proposa incorporar oficialment les sigles Q, A i + al seu nom
Comparteix
Tot plegat, després que el PSOE aprovés una esmena que planteja l’eliminació de les sigles Q+ en els textos legislatius.
La Plataforma LGTBI de Catalunya ha rebutjat la decisió dels socialistes afirmant que “lluny de ser un gest d’inclusió, suposa un retrocés en el reconeixement de les identitats diverses i en els avenços que, amb esforç col·lectiu, hem assolit com a moviment”.
A través d’un comunicat, l’entitat ha mostrat la seva preocupació i reclama al PSOE i a totes les forces polítiques un compromís clar i ferm amb el col·lectiu LGTBIQ+. “Les paraules importen, les sigles importen, perquè són la representació de la nostra història i el nostre present”, subratlla l’entitat.
“Posar etiquetes és important perquè, actualment, hi ha moltes persones invisibilitzades”.
En aquest sentit, la junta de la Plataforma LGTBI ha decidit portar a la pròxima assemblea la proposta d’incloure oficialment les sigles Q, A i + al seu nom. “Posar etiquetes és important perquè, actualment, hi ha moltes persones invisibilitzades. Si no sabem res d’elles, ningú es preocuparà dels seus drets. I, per això, cal visibilitzar-les i lluitarem perquè sigui una realitat”, explica el president de l’entitat, Alberto Martín.
A més, segons l’entitat, “les sigles LGTBIQA+ no són simples lletres; representen milions de persones que han lluitat i continuen lluitant per la seva visibilitat, dignitat i drets”.
La Plataforma LGTBI de Catalunya rebutja fermament l’eliminació de les sigles Q+ dels textos legislatius, aprovada pel PSOE. pic.twitter.com/RwjooVmF2J
— PlataformaLGTBIcat (@plataformalgbti) December 1, 2024
Converses amb el PSOE
El president de la Plataforma LGTBI, formada per una vintena d’entitats, admet que han mantingut converses amb els socialistes després de l’aprovació de l’esmena. “Ens han garantit que tot i aquesta decisió, les proteccions del col·lectiu estan totalment assegurades i que l’objectiu és continuar treballant pels seus drets”, detalla l’Alberto.
Tot aquest debat ha reobert el tema dels drets trans. El mateix Alberto Martín, president també de Panteres Grogues, posa sobre la taula la preocupació sobre la llei trans en l’esport. “Actualment, només permeten jugar en categories femenines a aquelles persones reconegudes oficialment com a dones. Si una nena trans vol federar-se abans dels dotze anys, no pot jugar en categories femenines”, explica l’Alberto.
El president d’ambdues entitats admet que aquest inconvenient també el tenen les persones no binàries i espera que, en el futur, aquestes polítiques s’actualitzin. “Si no canvia la situació, deixarem desprotegides moltes nenes trans que volen federar-se i jugar en categories femenines”.
Afegeix un nou comentari