Àmbit de la notícia
Econòmic

ONG: Sobreviure en temps de crisi

  • Logotip Obra Social La Caixa

 Per sobreviure en temps de crisi, les entitats no lucratives han d’aguditzar el seu enginy i buscar alternatives a les seves fonts d’ingressos habituals.

Un exemple de captació de recursos viable és la Fundació Trinijoves. L’entitat disposa d’una empresa d’inserció laboral, amb el 40% de la plantilla amb risc d’exclusió social, i una fundació. L’activitat de l’empresa es dedica a la gestió de residus, però la diferencia amb l’empresa privada és que els seus beneficis són invertits en projectes socials.

L’experiència de la Fundació Trinijoves, així com la d’altres entitats, queden recollides a l’article que La Vanguardia dedicava el dia 24 de novembre als canvis que les entitats han de fer en els seus hàbits per tal de fer front a la crisi.

Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector, plataforma que agrupa més de 3.000 entitats de Catalunya, ha declarat que, arran de la crisi, les entitats del tercer sector tenen més feina que mai i són un element clau del desenvolupament econòmic, ja que constitueixen el 3% del PIB. Segons Àngels Guiteras, la inversió social està cada cop més lligada a l’economia i per tant el camí és la professionalització, l’eficàcia i l’eficiència.

Jaume Farré, subdirector de l’àrea d’integració sociolaboral de l’Obra Social de la Fundació la Caixa, ha puntualitzat que les entitats són conscients que no poden dependre de les subvencions públiques ni de les convocatòries de les obres socials. Per tant, segons Farrè, les entitats “han aguditzat el seu enginy” i busquen alternatives per mantenir les seves estructures i activitats permanents.

La Taula del Tercer Sector celebrarà el proper 16 de desembre la jornada “Invertir en les persones”, que tractarà sobre les relacions futures entre les entitats socials i el sector financer.

Llegir més

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari