L'ús de les noves tecnologies per part de les entitats d'arreu del món
Comparteix
A l'informe es poden obtenir dades molt interessants sobre com les entitats i els donants utilitzen les noves tecnologies. Les entitats que vulguin ja poden registrar-se per participar a l'onada 2016.
Aquest informe presenta com les entitats i ONG d'arreu del món utilitzen les noves tecnologies i per a quin fi concret.
El portal «Nonprofit Tech for Good», dedicat a les noves tecnologies que poden utilitzar les entitats del tercer sector, va publicar la setmana passada el seu «2016 Global NGO Online Technology Report», un informe que explica com les entitats, ong's i donants d'arreu del món utilitzen les noves tecnologies i perquè les utilitzen. Aquest informe és desenvolupat pel mateix portal i per la «Public Interest Registry», una entitat sense ànim de lucre dels Estats Units d'Amèrica que treballen per gestionar els dominis .org.
Aquest informe té 3 objectius bàsics:
- Trobar dades sobre com les entitats sense ànim de lucre utilitzen les noves tecnologies.
- Entendre com canvia l'ús de les noves tecnologies entre diferents països del món.
- Trobar punts de referència sobre l'ús les noves tecnologies entre diferents països d'arreu del món.
Per a fer aquest informe s'ha consultat a 2780 entitats sense ànim de lucre de diversos països de l'Àfrica, Àsia, Oceania, Europa i Amèrica. Les consultes es van realitzar mitjançant Internet entre l'1 de setembre del 2015 i el 31 d'octubre del mateix any.
Algunes de les dades més significatives d'aquest informe són les següents:
Pàgina web, blogs i butlletins informatius.
- Un 92% de les entitats consultades tenen una pàgina web.
- Un 70% utilitzen un domini .org a Internet. Un 9% utilitzen un .com, un 2% un .net. El 18% restant utilitzen dominis territorials.
- Un 46% publiquen en un blog.
- Un 75% envien regularment butlletins electrònics.
- Les entitats petites tenen una mitjana de 6035 subscriptors. Les entitats mitjanes, 55596. I les grans 357714.
Donatius
- Un 75% accepten donatius en línia. Un 82% accepten targetes de crèdit, un 52% PayPal i un 47% targetes de dèbit.
Xarxes socials
- Un 95% tenen una pàgina d'admiradors de Facebook. Les entitats petites tenen una mitjana de 5723 «m'agrades». Les mitjanes tenen 28337 «m'agrades» i les grans 127930 «m'agrades».
- Un 83% tenen un perfil de Twitter. Les entitats petites tenen una mitjana de 3332 seguidors, les mitjanes tenen una mitjana de 13680 seguidors i les entitats grans tenen una mitjana de 66167 seguidors.
- Un 40% tenen un perfil d'Instagram. Les entitats petites tenen una mitjana de 504 seguidors. Les entitats mitjanes tenen una mitjana de 2676 seguidors i les entitats grans tenen una mitjana de 10548 seguidors.
- Un 52% també utilitzen Linkedin, un 51% Youtube, un 30% Google+, un 22% Pinterest, un 6% Tumblr i un 2% Snapchat.
- Un 32% assignen la gestió de les xarxes socials al departament de comunicació. Un 11% tenen una persona, jornada completa o jornada parcial, que es dedica a gestionar les xarxes socials. Un 15% tenen voluntaris que s'ocupen de la gestió de les xarxes socials. El 42% restant assignen la responsabilitat de la gestió de les xarxes socials a l'equip tècnic, administratiu o executiu.
- Un 78% pensen que les xarxes socials són efectives per trobar donatius en línia.
A l'informe també van participar 355 persones de 27 països que han fet donatius a diferents entitats sense ànim de lucre. D'aquestes persones s'extreu el següent:
- Un 62% prefereixen fer donatius en línia. Un 23% prefereixen fer-lo per correu tradicional. Un 6% mitjançant una aplicació per mòbil. Un 9% prefereixen altres mètodes (esdeveniments, campanyes al carrer, telèfon)
- Un 27% citen les xarxes socials com l'eina de comunicació que genera més confiança per fer el donatiu. Un 23% les campanyes de correu electrònic. Un 14% les pàgines web de les entitats. Un 12% mitjançant fulletons. Un 5% mitjançant campanyes de televisió i radio. Un 2% mitjançant missatges de text. Un 17% prefereixen altres mètodes com les campanyes al carrer, els esdeveniments i el telemarketing.
- Un 72% del sector de població conegut com a «Millenials» prefereixen fer donatius en línia i mitjançant alguna campanya a les xarxes socials. Les 5 causes més comunes que donen suport els «Millenials» són infància i joventut, feminisme, drets civils i drets humans, educació i protecció dels animals.
- Un 66% del sector de la població conegut com a «Generació X» prefereixen fer donatius en línia i mitjançant alguna campanya a les xarxes socials. Les 5 causes més comunes que donen suport són educació, infància i joventut, serveis socials, protecció dels animals i medi ambient.
- Un 54% del sector de la poblcació conegut com a «Baby Boom» prefereixen fer donatius en línia i mitjançant alguna campanya a les xarxes socials. Les 5 causes més comunes que donen suport són serveis socials, educació, infància i joventut, salut, cultura i arts.
A l'informe també podreu trobar totes aquestes dades classificades per continents. L'enquesta per elaborar l'informe del 2016 està programada per enviar-se a partir de l'1 d'agost del 2016. Totes les entitats que hi vulguin participar, ho poden notificar al portal techreport.ngo.
Afegeix un nou comentari