Dona, professional, activista i gitana
Comparteix
Trencar amb els estereotips sexistes i racistes a través de l'apoderament de les dones gitanes; és l'objectiu del projecte "Mirades de futur".
Al llarg del curs 2016-2017, un grup de promotores educatives gitanes han fet un procés formatiu, de sensibilització i d'apoderament per incorporar la perspectiva de gènere en el seu dia a dia professional i activista. Aquesta acció forma part del projecte "Mirades de futur", que porta a terme la Fundació Surt, amb la col·laboració de la Fundació Pere Closa i el finançament de l'Open Society Foundation.
Com a punt final d'aquest procés, han publicat un vídeo que recull les veus tant de les participants com de les coordinadores del projecte.
La història del poble gitano, el patriarcat, els estereotips, les discriminacions, la llibertat de les dones, la violència masclista, la manca de referents... són alguns dels temes que han tractat a la formació. Una de les participants explica al vídeo que el curs li ha proporcionat "el poder compartir el que és el gènere, els rols i el paper de la dona dins la nostra cultura".
Una de les coordinadores del projecte, Paqui Perona, hi explica que "el projecte consisteix a apoderar un grup de dones per poder fomentar l'activisme gitano des d'una perspectiva de gènere".
"Mirades de futur" ha constat de dues fases. Una primera on les promotores educatives de la Fundació Pere Closa van participar en un procés d'apoderament i de formació i una segona en què, un cop formades, han impartit sessions de sensibilització i formació amb mares gitanes, altres professionals, activistes, etc. transmetent tot el que han anat aprenent i compartint.
Afegeix un nou comentari