‘Connecta’t al voluntariat’ per donar suport a les persones vulnerables
Comparteix
La plataforma pot ser una eina útil i eficient per amplificar les crides per tal d’arribar a més gent i poder disposar d’equips de persones voluntàries.
Davant l’emergència sanitària actual, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posa a disposició de les entitats socials i de les administracions públiques la plataforma Connecta’t al voluntariat per donar suport a persones vulnerables. Les conseqüències derivades de les mesures adoptades davant l’excepcionalitat poden repercutir de manera molt significativa sobre persones i col·lectius en risc, els quals mereixen una atenció especial i l’activació d’accions específiques.
En el marc d’aquestes accions que volen mobilitzar la ciutadania per atendre les persones més vulnerables als efectes de la pandèmia, la plataforma ‘Connecta’t al Voluntariat’ pot ser una eina útil i eficient per amplificar les crides ja fetes des de l’àmbit local, amb l’objectiu d’arribar a més gent i poder disposar d’equips de persones voluntàries per atendre els serveis essencials que requereixen complementar l’acció dels i les professionals.
La plataforma tecnològica permet publicar les crides, amb la possibilitat de determinar el seu àmbit d’acció territorial, la descripció de la necessitat a cobrir i el perfil de persones que es busquen. ‘Connecta’t al voluntariat’ esdevé espai web de referència per trobar les diferents crides dels ens públics i entitats reunides i agrupades perquè la ciutadana que estigui en disposició d’organitzar-se pugui trobar propostes que encaixin amb les seves possibilitats d’acció.
Recomanacions per a l’ús de la plataforma
Les crides que es poden difondre a través de ‘Connecta’t al voluntariat’ són les que compleixen amb les instruccions i recomanacions tant de Departament de Treball Afers Socials i Famílies com pel Departament de Salut. Es recorda que el voluntariat en l’àmbit sanitari queda totalment desaconsellat pel perill que comporta la possibilitat de transformar-se en agent transmissor de la malaltia. Per qualsevol iniciativa d’aquestes característiques, s’han de seguir aquestes recomanacions per a l’organització de grups de persones voluntàries.
Instruccions per fer una crida
1. Registre en línia a la plataforma des d’on es pot publicar el perfil de l’entitat. Un cop fet, es publicarà un perfil detallat que permetrà donar a conèixer l’organització. En aquest perfil es podrà actualitzar el logotip, la imatge o vídeo, la descripció de la missió de l’entitat, les xarxes socials i l’adreça de correu electrònic.
2. Publicació de la crida. Des de la pàgina d’usuari o des de la pàgina ‘Les meves propostes de voluntariat’, cal fer clic a ‘Publicar una proposta de voluntariat’ i incloure la següent informació:
- Títol de la proposta.
- Places disponibles.
- Àmbit de la proposta.
- Tipologia de proposta (puntual, estable, acció, ...)
- Ubicació.
- Informació d’interès (habilitats necessàries i descripció).
3. Contacte amb les persones interessades
‘Connecta’t al voluntariat’ està programada perquè el contacte amb les persones interessades es faci des de la plataforma. Atesa la singularitat de la situació, es recomana que s’inclogui una adreça de correu electrònic o un telèfon a la crida, perquè les persones interessades a participar-hi contactin directament.
4. La ciutadania que hi vol participar
La ciutadania interessada a participar d’una crida concreta, podrà accedir a la informació de cada una d’elles consultant la pàgina sense necessitat d’estar registrada. Totes les persones tindran accés directe a la informació de les noves crides que es generin arran de l’emergència sanitària.
5. Suport per publicar la crida
Si es necessita suport tant pel procés de registre l’organització com en el procés de publicació de la crida, el Departament de Treball d’Afers Socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha habilitat aquest adreça de correu spav.tsf@gencat.cat per la qual us podeu adreçar per fer-hi consultes o demanar ajuda.
Hola, m'agradaria donar suport telefònic a persones que ho necessitin per gestió emocions, estrés, parlar per telèfon amb persones grans que ho necessitin. Donar eines per poder gestionar la atenció i posar-la en el aquí i ara.
També per fer compres de menjar online i que els portin a casa.
gràcies!