Àmbit de la notícia
Social

La FECEC demana un desconfinament amb garanties per a les persones amb càncer

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Rubén Escobar
  • Una dona porta una mascareta per sortir al carrer.
    Font: Pexels

L’entitat afirma que pacients amb càncer senten una doble angoixa per enfrontar-se a la malaltia oncològica i al nou virus.

Protocols d’actuació, diagnòstics segurs i més recursos. Aquestes són algunes de les mesures que proposa la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), que ha reclamat un pla de desconfinament amb garanties per a pacients amb càncer. “Els pacients amb càncer se senten angoixats per una doble por, la de viure amb una malaltia greu i la d’enfrontar-se al nou virus”, afirmen des de l’entitat.

Des que es va iniciar la crisi sanitària per la Covid-19, la FECEC remarca que molts recursos sanitaris s’han destinat a atendre a pacients amb la pneumònia provocada pel coronavirus. La situació d’emergència que s’ha viscut a molts hospitals del país ha obligat a prioritzar els recursos dels centres hospitalaris, amb cites ajornades, proves cancel·lades i reducció de consultes presencials per mesures de seguretat segons comenta la federació.

En un comunicat, la FECEC ha demanat un pla que restableixi la confiança dels i les pacients per anar a hospitals i que garanteixi que totes les proves diagnòstiques, tractaments i intervencions quirúrgiques es facin de manera segura. A més, ha reclamat crear i validar protocols d’actuació més enllà de les mesures generals i garantir equips de protecció i tests per a les entitats i el seu voluntariat.

Recuperar l'atenció sanitària i avaluar l'impacte emocional

Un altre punt que destaquen és la importància de restablir com abans millor la normalitat en l’atenció de pacients oncològics als centres sanitaris, així com habilitar programes de diagnòstic ràpid. En aquesta línia, recomanen desenvolupar, validar i regular sistemes telemàtics per monitorar els símptomes i recolzar el tractament des de casa.

Per últim, des de la FECEC demanen avaluar l’impacte físic, psicològic, social i econòmic de la pandèmia sobre els pacients i augmentar el nombre d’empreses que disposen de programes de gestió de càncer. Totes les demandes provenen de necessitats detectades per la federació a través de les seves entitats, que han detectat un increment del servei d’atenció emocional.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari