5 recursos per continuar la lluita per la igualtat de gènere
Comparteix
És important sensibilitzar les entitats i la ciutadania sobre els diferents aspectes de la igualtat de gènere.
Respectar la igualtat de gènere ja és un requisit legal que afecta entitats, empreses i administracions. Així mateix, independentment de les qüestions legals, es tracta que l'organització sigui coherent amb els seus valors. A continuació, es presenten cinc recursos que han creat administracions públiques o entitats sense ànim de lucre, per tal de contribuir a la lluita per assolir la igualtat de gènere.
La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere ha creat un còmic per abordar la problemàtica de la violència de gènere. Aquest document està dirigit principalment al jovent.
#Recomanem #Alumnat #ESO #Violènciadegènere Boja per tu: la història de l’Olívia i el Martí. Còmic que aborda la problemàtica de la violència de gènere amb la finalitat de prevenir la seva aparició entre les persones més joves de la nostra societat. https://t.co/TCojypQiy6 pic.twitter.com/Gj37UMTQL3
— CRP de l'Alt Camp (@CRP_AltCamp) December 15, 2021
ODS 5. Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes
La Diputació de Barcelona ha preparat un dossier per continuar treballant en el reconeixement i el repartiment equitatiu de les cures familiars, la igualtat d’oportunitats al mercat laboral o la violència masclista, entre d’altres.
L’Ajuntament de Barcelona ha desenvolupat una guia pràctica per fomentar l’ús de la comunicació inclusiva. Aquest document, no només se centra en el llenguatge inclusiu, sinó que també desenvolupa l’ús correcte de les imatges i l’accessibilitat de la informació.
Quan parlem i ens comuniquem, de vegades construïm sense adonar-nos mons injustos i discriminatoris.
Amb una comunicació respectuosa i lliure, contribuïm a una #BCNinclusiva, on totes les persones se senten representades.
T’ho expliquem en detall: pic.twitter.com/aqI28TO3D6— Ajuntament de BCN (@bcn_ajuntament) June 14, 2019
Claus per a un abordatge feminista de l’assetjament masclista en l’àmbit laboral
La Fundació Surt ha creat una guia per treballar l’assetjament masclista a la feina. Aquest document aprofundeix en quines són les violències masclistes que es poden trobar en l’àmbit laboral o de quins recursos i procediments disposen les entitats per fer front a aquesta situació, entre d’altres.
La guia “Claus per a un abordatge feminista de l’assetjament masclista a l’àmbit laboral” inclou un marc conceptual sobre les
violències masclistes en l’àmbit laboral i sobre els diferents àmbits en què cal posar esforços com a organització.
Accedeix-hi! https://t.co/JOQ8b1miO1— Fundació Surt (@Fundacio_Surt) April 6, 2022
Una perspectiva de gènere a l’ocupació al tercer sector
Suport Tercer Sector de Fundesplai conjuntament amb l’Institut Català de les Dones ha preparat un estudi sobre la situació de la bretxa salarial al tercer sector a Catalunya. Aquest document pretén ser una eina per continuar millorant en la igualtat efectiva entre dones i homes.
Bon dia!
Un estudi revela la situació de la bretxa salarial al tercer sector
L’informe mostra en dades el panorama actual de l’ocupació, des d’una perspectiva de gènere, a les entitats sense ànim de lucre de Catalunya.
@suport_org
@icdoneshttps://t.co/yLGXeqHkWA pic.twitter.com/oNNx0yEWQl— Xarxanet Actualitat (@xarxanetorg) February 18, 2022
Afegeix un nou comentari