"La projecció internacional catalana i els mitjans de comunicació"
Comparteix
Després d’alguns articles notoris i preocupants a la premsa internacional, les IX Jornades de la FOCIR pretenen analitzar els principals reptes i avantatges de la projecció catalana a l’exterior i reflexionar sobre la influència dels mitjans de comunicació. 24 d'octubre.
Donar protagonisme al treball internacional que realitza la societat civil catalana contribueix a construir la imatge de Catalunya a l’exterior, i a participar en l’agenda mundial. Aquest és un dels principals objectius de la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), plataforma que agrupa prop de quaranta entitats que tenen en comú el foment de la seva presència internacional i per extensió, la de Catalunya.
Bo i tenint en compte alguns articles apareguts a la premsa internacional i coneixent la dificultat que algunes organitzacions catalanes troben per difondre la seva tasca internacional, la FOCIR ha volgut centrar les seves jornades d’enguany en “La projecció internacional catalana i els mitjans de comunicació”. Amb aquest títol la FOCIR vol analitzar qüestions relacionades amb allò que s’anomenà “Marca Catalunya” i la “venda” d’aquesta marca.
El programa estarà dividit en tres taules rodones. A la primera taula, s’intercanviaran tres experiències i perspectives d’internacionalització provinents de la política institucional a càrrec de Jordi Fortuny, director general de Difusió Corporativa de la Generalitat; la perspectiva empresarial amb Lluís Juste de Nin, conseller delegat d’Armand Basi, i Aleix Clarió, responsable de Comunicació del CNJC que oferirà l’experiència des del món associatiu.
A la segona sessió, corresponsals estrangers del Financial Times, el Frankfurter Allgemeine Zeitung o el Newsweek Polska posaran sobre la taula els coneixements que tenen vers Catalunya i la manera com comuniquen els fets i actituds dels catalans en els seus respectius països. A la darrera taula, s’establirà un diàleg entre periodistes i entitats catalans per tal de fixar els reptes en les polítiques de comunicació d’aquestes organitzacions. Hi participaran Rita Marzoa, Ferran Espada i Vicent Sanchis.
L’obertura de les jornades anirà a càrrec del Sr. Àngel Cortadelles (director general de Relacions Internacionals de la Generalitat de Catalunya), el Sr. Josep Maria Pons (representant de l’Institut d’Estudis Catalans) i la Sra. Mònica Sabata (presidenta de la FOCIR). La cloenda serà responsabilitat del Sr. Carles Mundó (secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat) i de la presidenta de la FOCIR.
L’aportació catalana al món, malgrat no tenir un estat, és alhora un dret i un deure del moviment associatiu. Moltes organitzacions participen en camps com la cultura, l’educació, l’esport, els drets humans o el desenvolupament sostenible, treballant amb organitzacions d’altres regions del planeta i establint projectes comuns. Aquesta presència internacional és un fet positiu que cal conèixer, difondre i fomentar.
Per a confirmar assistència, sol·licitar més informació i la demanda d’entrevistes: Anna Lorente Ripollès programes@focir.cat. t. 93.269.05.40, m. 620 62 98 51. www.focir.cat.
Afegeix un nou comentari