El CAB demana impulsar i reforçar les subvencions a projectes associatius de barri

  • Infografia informe - Foto: CAB

    Infografia informe - Foto: CAB

  • Es defensa el finançament de les associacions de Barcelona com una eina de transformació de la ciutat - Foto: Pixabay

    Es defensa el finançament de les associacions de Barcelona com una eina de transformació de la ciutat - Foto: Pixabay

L’informe reclama l’increment de la partida destinada a subvencions per a entitats i associacions sense ànim de lucre.

La diagnosi de les subvencions per a la realització de projectes, activitats i serveis de l’Ajuntament de Barcelona 2016, elaborada conjuntament entre el Consell d’Associacions de Barcelona i la Fundació Ferrer i Guàrdia, posa de manifest com el suport econòmic a projectes de districte i barri ha disminuït notablement en relació als projectes de l’àmbit de ciutat.

Això es desprèn del darrer informe publicat, que fa una anàlisi de la justificació de subvencions 2015 i la convocatòria de 2016, on també es demostra que les empreses s’enduen una part substancial del pastís, amb un 17% de l’import total. En aquesta línia, entre els 10 projectes més subvencionats 6 són d’empreses, sent una d’elles la que s’enduu la major quantitat per a un projecte, amb 400.000 euros.

Amb aquestes dades damunt de la taula, el Consell d’Associacions de Barcelona reivindica i defensa el finançament de les associacions de Barcelona com una eina de transformació de la ciutat. Per aquest motiu, emet el seu posicionament respecte a les principals conclusions que recull l’informe basant les seves reivindicacions en 4 eixos:

  1. Que l’Ajuntament aposti per reforçar el finançament als projectes de barri i districte.
  2. Que l’Ajuntament deixi de finançar projectes empresarials via subvenció. Existeixen altres vies de col·laboració amb les empreses.
  3. Que s’estudiï la implementació d’un nou model de subvencions i convenis amb caràcter plurianual que permeti el reconeixement a la tasca que realitza l’associació, contemplant l’acció global i no tant les accions concretes.
  4. Avançar en la transparència de l’atorgament de subvencions facilitant les notes de valoració dels projectes i adaptar la convocatòria de subvencions a la realitat de les associacions de la ciutat.

Afegeix un comentari nou