Els Jocs Special Olympics 2018, a La Seu d’Urgell i Andorra la Vella

  • Presentació Jocs Special Olympics 2018

    Presentació Special Olympics 2018 - Font: Special Olympics

  • Competició atletisme

    Representa l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual - Font: Special Olympics

  • Espai de convivència, d’activitats socials i de lleure

    Esdevenen un espai de convivència, d’activitats socials i de lleure - Font: Special Olympics

L’esdeveniment tindrà lloc del 4 al 7 d’octubre i s’hi preveu la participació d’unes 2.500 persones.

Els Jocs Special Olympics 2018 tindran lloc del 4 al 7 d’octubre de 2018 als municipis de La Seu d’Urgell i Andorra la Vella, com així es va decidir en la reunió de treball que ahir es va celebrar a la capital de l’Alt Urgell. D’aquesta manera, la competició esportiva es repartirà entre les dues ciutats seu dels Jocs on s’estima l’arribada d’unes 2.500 persones, entre esportistes -tant catalans com d’altres comunitats autònomes i de països estrangers- familiars, voluntariat i societat civil.

Aquests Jocs representen l’esdeveniment esportiu més important per a persones amb discapacitat intel·lectual i, més enllà de la competició, esdevenen un espai de convivència, d’activitats socials i de lleure que resulten essencials per aconseguir una major visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual. Al mateix temps, amb l’organització dels Jocs Special Olympics es pretén tenir una major inclusió a la societat i una millor qualitat de vida del col·lectiu i de les seves famílies.

A la reunió hi ha estat presents Albert Batalla, l’alcalde de La Seu d’Urgell; Marc Pons, cònsol menor d’Andorra La Vella; Anna Vives, tinent d'alcalde de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell; Àlex Terés, president de Special Olympics Andorra; Enric Blesa, director nacional Special Olympics España; Sergi Grimau, president Special Olympics Catalunya; Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL i Francesc Martínez de Foix, vicepresident de Special Olympics Catalunya.

Història dels Jocs Special Olympics

Aquesta serà la primera vegada que se celebren uns Jocs en terres dels Pirineus. A Catalunya, es realitzen des de l’any 1988 quan van tenir lloc a Lleida. Des d’aleshores, altres ciutats han acollit aquest esdeveniment amb clara vocació internacional: Igualada (1990), Barcelona (1992), Granollers (1994), Reus (1996), Figueres (2000), Badalona (2004), Lloret de Mar (2006), Barcelona- Vilanova i la Geltrú (2012) i Barcelona-Calella 2014. 

La darrera cita: Barcelona-Calella 2014

Les ciutats de Barcelona i Calella van acollir, del 30 d’octubre al 2 de novembre de 2014, la desena edició dels Jocs Special Olympics. Gairebé 1.400 esportistes amb discapacitat intel·lectual de sis comunitats de l’Estat espanyol i més d’una quinzena de països van prendre part en una dotzena de disciplines esportives. D’aquestes, tres  es van celebrar a Barcelona mentre que les nou restants es van allotjar a Calella.

Afegeix un comentari nou