FemCAT vol facilitar la integració de persones amb discapacitat al mercat laboral

F Pere Tarrés
 Font: FemCAT
La intenció és que pugui trencar el sostre de la quota de reserva de plantilles del 2%
 Font: FemCAT
La FemCAT assegura haver constatat que no és certa la relació entre discapacitat i absentisme

FemCAT vol facilitar la integració de persones amb discapacitat al mercat laboral

F Pere Tarrés

Resum: 

S’ha realitzat una proposta d'acció comuna amb l’empresariat català per aconseguir augmentar el nivell de contractacions.

En el marc de la jornada ‘Integració laboral de les capacitats diverses’, la Fundació d’Empreses de Catalunya (FemCAT) ha fet una crida a l’empresariat català perquè incrementi la seva capacitat de generar oportunitats laborals per a persones amb capacitats diverses. La intenció és que pugui trencar el sostre de la quota de reserva de plantilles del 2%, per tal de que les contractacions responguin a les necessitats actuals d’aquest col·lectiu.

D’aquesta manera, i amb la intenció de facilitar la integració d’aquest col·lectiu al mercat laboral ordinari, FemCAT va organitzar la jornada amb l’objectiu d’arribar a tot aquell empresariat que, malgrat tenir sensibilitat per a la incorporació de persones amb discapacitat a la seva empresa, la possibilitat de fer-ho amb èxit li genera molts dubtes. I és que, segons dades actuals, a Catalunya només treballen el 36% de les persones amb discapacitat que podrien fer-ho.

El treball previ a la jornada va permetre unificar una proposta d´acció comuna a favor que aquestes contractacions es portin a terme amb èxit. A més, a partir de l’experiència real de diverses empreses de diferents sectors econòmics, la FemCAT assegura haver constatat que no és certa la relació entre discapacitat i absentisme, que aquest col·lectiu no suposa un cost més elevat i que, en general, la incorporació de persones amb discapacitat millora l´ambient laboral, resultant una experiència enriquidora per a totes les persones implicats.

Afegeix un comentari nou