Publicada una guia per implicar empreses i entitats en la lluita contra la violència de gènere

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Publicada una guia per implicar empreses i entitats en la lluita contra la violència de gènere

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El document, elaborat per diverses organitzacions en el marc d’un projecte europeu, recull experiències i bones pràctiques i dóna pautes sobre com treballar aquesta problemàtica des de l’àmbit laboral.

CEPS-projectes Socials, juntament amb altres 7 organitzacions europees, han desenvolupat la ‘Guia pràctica per a l’abordament de la violència de gènere a les empreses’, presentada aquest mes de setembre a Barcelona. La publicació forma part del projecte europeu ‘Companyies contra la Violència de Gènere’ (CARVE per les sigles en anglès) que s’està implementant actualment a Bèlgica, França, Bulgària, Grècia i l’estat espanyol.

La guia s’ha basat en entrevistes a més de 150 organitzacions i empreses d’aquests cinc països i en la revisió de la seva legislació i polítiques públiques sobre aquesta qüestió. Les dades recollides confirmen que la violència de gènere no és una problemàtica que es tracti fàcilment en l’àmbit laboral ja que “continua considerant-se una qüestió privada en lloc d’un problema i una injustícia social que ens afecta a totes les persones”, afirma l’estudi.

En aquesta línia, la majoria d’empreses no estan conscienciades o no disposen de recursos ni coneixements per desenvolupar protocols interns sobre prevenció, protecció i reincorporació de dones víctimes de violència

Tot i així, sí que estan en marxa diverses experiències i bones pràctiques que la guia recull. Per exemple, les iniciatives que Amnistia Internacional Bèlgica va realitzar amb una companyia de distribució a gran escala i amb una empresa de consultoria d’aquell país; la ‘Xarxa d’Empreses per una Societat Lliure de Violència de Gènere’ que aglutina sis empreses públiques de l’estat espanyol i 80 empreses espanyoles i internacionals; o l’Escola Ana Bella per a l’apoderament de la Dona, impulsada per Fundació Ana Bella, i que proporciona formació, sensibilització i inserció laboral amb el suport de diverses marques.

La publicació també proposa accions de fàcil aplicació per a les empreses i pautes a tenir en compte i destaca la importància de col·laboració entre ONG especialitzades, organismes públics i companyies. La publicació es pot baixar i consultar a través d’aquesta página web.

Afegeix un comentari nou