Un manifest pels drets i les llibertats

F Pere Tarrés
 Font: LaFede.cat
La iniciativa compta amb el suport de diverses personalitats d’àmbits com el periodisme, la cultura, els moviments socials, les ONG, entre altres.
 Font: LaFede.cat
Des de Lafede.cat es destaca la “transversalitat” del manifest i la voluntat de persuadir els poders polítics

Un manifest pels drets i les llibertats

F Pere Tarrés

Resum: 

La iniciativa, impulsada per Lafede.cat, reclama la derogació immediata de la Llei Mordassa i la limitació de la presó preventiva.

Unes 200 persones han signat el manifest ‘Drets i llibertats’, impulsat per Lafede.cat. La iniciativa, que reclama la derogació immediata de la Llei Mordassa, la reforma del Codi Penal i la limitació de la presó preventiva, compta amb el suport de diverses personalitats d’àmbits com el periodisme, la cultura, els moviments socials, les ONG, els sindicats o les ciències socials. Mostra la inquietud que suposa veure com “persones de tota mena estiguin sent investigades o condemnades per accions o opinions que constitueixen un lliure exercici de la llibertat d’expressió i de manifestació”.

Des de Lafede.cat es destaca la “transversalitat” del manifest i la voluntat de persuadir els poders polítics per corregir “fets que retallen drets i llibertats fonamentals”. Així mateix, el text evidencia la preocupació per “la criminalització de l’activisme pels drets humans, com és el cas de la periodista Helena Maleno en el seu treball a la Frontera Sud de l’Estat, o altres casos ocorreguts a Itàlia o Grècia, i tot això en un context de polítiques racistes amb la població immigrada i refugiada”.

A més, el manifest denuncia les "injustificades i innecessàries situacions de presó preventiva dels joves d'Altsasu o Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i les persones representants de les institucions catalanes". Així mateix, les persones signants expressen el seu malestar “per les sentències de presó per al raper Valtonyc o el grup ‘La Insurgencia’, el segrest del llibre ‘Fariña’ o com ARCO retirava una obra d’art pel seu contingut polític. Activistes com Òscar Camps, periodistes com Jordi Évole i Mònica Terribas, i la filòsofa i escriptora Marina Garcés ja han donat suport a la iniciativa.

Afegeix un comentari nou