Apropant mirades ecofeministes sobre l’energia

  • Gènere i energia centren la trobada de la Xarxa per la Sobirania Energètica.

    Gènere i energia centren la trobada de la Xarxa per la Sobirania Energètica. - Font: Xarxa per la Sobirania Energètica

  • Logotip de la Xarxa per la Sobirania Energètica.

    Logotip de la Xarxa per la Sobirania Energètica. - Font: Xarxa per la Sobirania Energètica

La Xarxa per la Sobirania Energètica organitza una jornada de debat a Barcelona per posar sobre la taula les conseqüències de la manca de perspectives ecofeministes en l’àmbit energètic.

Per què l’energia és un àmbit tan poc feminitzat? Com es pot superar aquesta exclusió tenint en compte els nous escenaris energètics? De quina manera diferenciada impacta el model socioeconòmic i energètic dominant sobre dones i homes? Es pot parlar de democràcia energètica si les dones no hi són?

Aquestes són algunes de les qüestions que es posaran en relleu a la trobada ‘Energia i Gènere. Mirades ecofeministes sobre l’energia’ que la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE) celebrarà el dilluns 24 d’abril de 18.30 a 20.30h a la seu de Lafede, a Barcelona.

El debat aprofundirà en diversos eixos interrelacionats: d’una banda, l’impacte del model productiu i energètic sobre les dones, i de l’altra, l’energia com a esfera de poder de la qual aquestes han estat excloses. En aquest sentit, també es plantejarà la seva exclusió “en el si dels mateixos moviments socials (entre ells l’ecologista) que poden acabar reproduint dinàmiques dins la lògica patriarcal”, afirmen des de la XSE.  

En el marc de la trobada, l’economista Inés Marco realitzarà una breu introducció teòrica sobre ecofeminisme i economia feminista i l’activista Mònica Guiteras traslladarà aquests conceptes a l’àmbit de l’energia. Després es desenvoluparà la sessió de debat.
Les reflexions i aportacions que es realitzin es recolliran en un dels capítols del llibre que la XSE està elaborant i que pretén plantejar línies d’acció i propostes per avançar cap a la transformació social en els diversos àmbits de treball d’aquesta xarxa.

L’esdeveniment està obert a totes les persones i entitats interessades i no cal realitzar inscripció prèvia. Els i les participants que hi assisteixin poden ja consultar aquest document amb diversos materials per aprofundir en el debat.

Afegeix un comentari nou