‘Campeones’ s’emporta el premi a la millor pel·lícula a la 33a edició dels premis Goya

Suport Associatiu
Autor/a: 
Dani Gallart
‘Campeones’ es va emportar tres premis, inclós el Goya a la millor pel·lícula. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
‘Campeones’ es va emportar tres premis, inclós el Goya a la millor pel·lícula. Font: Unsplash.
La pel·lícula narra la història d’un equip de basquet de persones amb discapacitat intel·lectual. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La pel·lícula narra la història d’un equip de basquet de persones amb discapacitat intel·lectual. Font: Unsplash.

‘Campeones’ s’emporta el premi a la millor pel·lícula a la 33a edició dels premis Goya

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Associatiu

Resum: 

La comèdia arribava com una de les favorites amb 11 nominacions de l’acadèmia.

Campeones’ ha estat una de les grans protagonistes de la nit dels Goya amb un total de tres guardons, juntament amb el film de Rodrigo SorogoyenEl Reino’, que s’ha emportat set de les tretze categories a les que estava nominat.

La comèdia de Javier Fesser ha estat la gran sorpresa d’aquest any i no només als Goya, ja que ha superat els tres milions d’espectadors a les sales de cinema de l’Estat espanyol.

‘Campeones’ narra la història d’un equip de basquet de persones amb discapacitat intel·lectual, donant a conèixer la realitat de cadascun d’ells a través de la comèdia i l’esport en equip.

La història va néixer del guió de David Marqués, que es va inspirar en la història del Club Esportiu Aderes de Burjassot, a València. Fesser va reescriure el guió, inspirat per les 600 persones amb discapacitat amb les quals va parlar.

Com ha dit el director de la pel·lícula, aquesta comèdia demostra que no són discapacitats, ni persones amb discapacitat; han deixat de ser persones amb capacitats diferents o especials per ser simplement campions.

Tot i ser una de les pel·lícules més comercials del 2018, aquest projecte no ha comptat amb l’ajuda de cap televisió privada, però sí que ha tingut l’ajuda de la Fundación Estudiantes i l’Associació plena Inclusió.

Al llarg de la nit, ‘Campeones’ es va emportar tres premis: a la millor cançó original per ‘Este es el momento’, de Coque Malla, al millor actor revelació, per Jesús Vidal i a la millor pel·lícula de l’any.


El discurs de la nit

Sens dubte, un dels moments de la gala va ser el discurs de Jesús Vidal al emportar-se el Goya a millor actor revelació.

“Me vienen a la cabeza tres palabras: inclusión, diversidad y visibilidad”. Així va remarcar Vidal el que sentia després de fer realitat el seu somni guanyant el Goya.

El discurs va estar marcat per la visibilitat de la inclusió de les persones amb discapacitat al cinema i els agraïments a tota la gent que ha fet possible ‘Campeones’.

Vidal va finalitzar el discurs amb un emotiu agraïment a la seva mare i al seu pare. En una de les frases de la pel·lícula, l’actor afirmava que no li agradaria tenir un fill com ell, però si un pare com l’entrenador, interpretat per Javier Gutiérrez.

A la gala va transformar aquesta frase en un sincer agraïment a les persones que li han fet ser com és i estimar el cinema. “Queridos padres, a mí si me gustaría tener un hijo como yo, porque tengo unos padres como vosotros, muchísimas gracias”.


Informació relacionada:

David Marqués: "Ha estat clau conèixer els protagonistes i les històries que hi ha al darrere".

Afegeix un comentari nou